iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı fasulye
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
*2 adet elma
*1 portakalın kabuğunun rendesi
*4 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için;
*ceviz
*fındık
*tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Bir gün önceden ıslatılan buğday, nohut ve kuru fasulye ayrı ayrı haşlanır
Haşlanan malzemeler yapılacak tencereye alınıp yeterince sıcak su eklenir
Şeker, kuru kayısı ve üzüm ilave edilerek ağır ateşte fazla karıştırılmadan kaynatılır
Aşurenin kıvamı yoğunlaşmaya başladığında küp doğranmış elma parçaları, rendelenmiş portakal kabuğu ve az miktar suyla ezilmiş nişasta da eklenip 10 dakika daha kaynatılır (Koyu kıvamlı olursa su eklenir)
Ateşten alınıp servis kaselerine alınır
Soğuduktan sonra tarçın, çekilmiş ceviz ve fındıkla süslenip servis edilir
Afiyet olsun
*3 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı fasulye
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
*2 adet elma
*1 portakalın kabuğunun rendesi
*4 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için;
*ceviz
*fındık
*tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Bir gün önceden ıslatılan buğday, nohut ve kuru fasulye ayrı ayrı haşlanır
Haşlanan malzemeler yapılacak tencereye alınıp yeterince sıcak su eklenir
Şeker, kuru kayısı ve üzüm ilave edilerek ağır ateşte fazla karıştırılmadan kaynatılır
Aşurenin kıvamı yoğunlaşmaya başladığında küp doğranmış elma parçaları, rendelenmiş portakal kabuğu ve az miktar suyla ezilmiş nişasta da eklenip 10 dakika daha kaynatılır (Koyu kıvamlı olursa su eklenir)
Ateşten alınıp servis kaselerine alınır
Soğuduktan sonra tarçın, çekilmiş ceviz ve fındıkla süslenip servis edilir
Afiyet olsun