iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı aşurelik buğday
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*100 g kuru kayısı
*100 g kuru üzüm
*1 su bardağı fındık
*3 lt su ( 16 su bardağı )
*2 su bardağı sıcak süt
*4 su bardağı toz şeker
*Çeyrek çay kaşığı tuz
*Çeyrek çay kaşığı karabiber
*Yarım çay bardağı karanfil suyu
Üzeri için;
*Fındık
*Kuş üzümü
*Ceviz
*Nar
*Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle nohudu ve fasulyeyi ayrı* ayrı 8 saat soğuk suda bekletin ve haşlayın Buğdayı tencereye alıp suda kaynatın ve süzün Tekrar aynı işlemi uygulayın
(Ben bu işlemi bir gece öncesinden yaptım ve buğdaya ılık su koyup sabaha kadar beklettim gayet güzel ve yumuşak oldu sabah 15 dk kaynatmak yetti )
Sonra buğdayın üzerine su koyup 50 dk kaynatıyoruz yumuşayan buğdayın üzerine nohut, fasulye, kayısı,*kuru üzüm, *fındık, pirinç ilave edin 15 dk daha kaynatın Sonrasında sıcak sütü* kaynattığınız karanfil suyunu ve toz şekeri ekleyin Tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra 20 dk daha* kaynatın tamamdır
Kaselere bölüştürün ve üzerini süsledikten sonra soğumaya bırakın**(İsteyen sıcakken de tüketebilir )
(Toplam 18 kase aşure çıktı)
*3 su bardağı aşurelik buğday
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*100 g kuru kayısı
*100 g kuru üzüm
*1 su bardağı fındık
*3 lt su ( 16 su bardağı )
*2 su bardağı sıcak süt
*4 su bardağı toz şeker
*Çeyrek çay kaşığı tuz
*Çeyrek çay kaşığı karabiber
*Yarım çay bardağı karanfil suyu
Üzeri için;
*Fındık
*Kuş üzümü
*Ceviz
*Nar
*Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle nohudu ve fasulyeyi ayrı* ayrı 8 saat soğuk suda bekletin ve haşlayın Buğdayı tencereye alıp suda kaynatın ve süzün Tekrar aynı işlemi uygulayın
(Ben bu işlemi bir gece öncesinden yaptım ve buğdaya ılık su koyup sabaha kadar beklettim gayet güzel ve yumuşak oldu sabah 15 dk kaynatmak yetti )
Sonra buğdayın üzerine su koyup 50 dk kaynatıyoruz yumuşayan buğdayın üzerine nohut, fasulye, kayısı,*kuru üzüm, *fındık, pirinç ilave edin 15 dk daha kaynatın Sonrasında sıcak sütü* kaynattığınız karanfil suyunu ve toz şekeri ekleyin Tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra 20 dk daha* kaynatın tamamdır
Kaselere bölüştürün ve üzerini süsledikten sonra soğumaya bırakın**(İsteyen sıcakken de tüketebilir )
(Toplam 18 kase aşure çıktı)