iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*Aşurelik buğday yarım kilo
*2 su bardağı nohut
*2 su bardağı fasulye
*1 çay bardağı kuru üzüm
*1 kase kuru kayısı
*1 kase kuru incir
*4–5 adet karanfil
*Şeker isteğe bağlı
*Fındık fıstık
*Ceviz nar tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan buğday üzerini geçecek kadar su ile kaynatılıp kapağı kapatılır ve sabaha kadar bu şekilde bekletilir
Ayrı ayrı kaplarda nohut fasülye su ile ıslatılır onlarda sabaha kadar bekletilir
Kayısı ve incir dilimlenir üzüm hepsi ayrı ayrı suda bekletilir sabaha kadar
Ertesi gün buğdayın üzerine su ilave edilir Üzerini biraz geçecek kadar ve kaynatılır Ayrı ayrı düdüklü tencerede nohut ve fasülye pişirilir ve kaynayan buğdayın içine atılır
Ben inciri biraz kaynatıp süzüyorum aşureyi karartmasın diye
incirin kayısının üzümün suyunu süzüp içine atılır Tencerenin biraz böyle kaynatılır Sonra yoğunlaşan aşureye şeker karanfilde koyulur Biraz daha kaynatılır aşuremiz hazır
Dilediğiniz gibi süsleyin afiyetle
*Aşurelik buğday yarım kilo
*2 su bardağı nohut
*2 su bardağı fasulye
*1 çay bardağı kuru üzüm
*1 kase kuru kayısı
*1 kase kuru incir
*4–5 adet karanfil
*Şeker isteğe bağlı
*Fındık fıstık
*Ceviz nar tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan buğday üzerini geçecek kadar su ile kaynatılıp kapağı kapatılır ve sabaha kadar bu şekilde bekletilir
Ayrı ayrı kaplarda nohut fasülye su ile ıslatılır onlarda sabaha kadar bekletilir
Kayısı ve incir dilimlenir üzüm hepsi ayrı ayrı suda bekletilir sabaha kadar
Ertesi gün buğdayın üzerine su ilave edilir Üzerini biraz geçecek kadar ve kaynatılır Ayrı ayrı düdüklü tencerede nohut ve fasülye pişirilir ve kaynayan buğdayın içine atılır
Ben inciri biraz kaynatıp süzüyorum aşureyi karartmasın diye
incirin kayısının üzümün suyunu süzüp içine atılır Tencerenin biraz böyle kaynatılır Sonra yoğunlaşan aşureye şeker karanfilde koyulur Biraz daha kaynatılır aşuremiz hazır
Dilediğiniz gibi süsleyin afiyetle