iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı fasülye
*3 su bardağı buğday
*1 su bardağı fıstık
*1 su bardağı fındık
*1 5 su bardağı ufak ufak doğranmış kuru kayısı
*1 su bardağı kuru üzüm
*Yarım su bardağı kuş üzümü
*4 su bardağı toz şeker
*1 cimdik tuz
*1 tane ufak ufak doğranmış elma
*Yarım su bardağı küp küp doğranmış portakal kabuğu
*Yarım çay bardağı karanfil suyu (10 adet karanfili sıcak suda 15 dk bekletin )
Aşure Tarifi Yapılışı
Buğday nohut ve fasülyeyi aksamdan suda bekletiyoruz Ertesi sabah nohut ve fasülye düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirilir Buğdayda aynı şekilde haşlanır Kuru meyvelerde tencerede yumuşayana kadar 10 dakika kaynatılır Büyük bir tencereye pişen malzemeler birlikte konur Suyu yetersizse sıcak su konur kaynayınca fıstık, fındık ,tuz, toz şeker, portakal kabuğu, karanfil suyu ve elma konur 15 dakika daha pişirilip ocak kapatılır Eğer aşureniz koyu olmadıysa ve yada daha koyu olmasını istiyosanız 2 yemek kaşığı nişastayı yarım su bardağı suda eritip kaynayan aşurenin içine döküp 5 dk daha pişiriyoruz Üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz Aşuremi herzaman bu tarif üzerine yapıyorum ve hep çok beğeniliyor Denemenizi şiddetle tavsiye ederim
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı fasülye
*3 su bardağı buğday
*1 su bardağı fıstık
*1 su bardağı fındık
*1 5 su bardağı ufak ufak doğranmış kuru kayısı
*1 su bardağı kuru üzüm
*Yarım su bardağı kuş üzümü
*4 su bardağı toz şeker
*1 cimdik tuz
*1 tane ufak ufak doğranmış elma
*Yarım su bardağı küp küp doğranmış portakal kabuğu
*Yarım çay bardağı karanfil suyu (10 adet karanfili sıcak suda 15 dk bekletin )
Aşure Tarifi Yapılışı
Buğday nohut ve fasülyeyi aksamdan suda bekletiyoruz Ertesi sabah nohut ve fasülye düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirilir Buğdayda aynı şekilde haşlanır Kuru meyvelerde tencerede yumuşayana kadar 10 dakika kaynatılır Büyük bir tencereye pişen malzemeler birlikte konur Suyu yetersizse sıcak su konur kaynayınca fıstık, fındık ,tuz, toz şeker, portakal kabuğu, karanfil suyu ve elma konur 15 dakika daha pişirilip ocak kapatılır Eğer aşureniz koyu olmadıysa ve yada daha koyu olmasını istiyosanız 2 yemek kaşığı nişastayı yarım su bardağı suda eritip kaynayan aşurenin içine döküp 5 dk daha pişiriyoruz Üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz Aşuremi herzaman bu tarif üzerine yapıyorum ve hep çok beğeniliyor Denemenizi şiddetle tavsiye ederim