iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo buğday
*2 kilo şeker
*Yarım kilo nohut
*Yarım kilo kuru fasulye
*Yarım kilo kuru üzüm
*Yarım kilo kayısı
*Yarım kilo incir
*200 gram dut kurusu
*300 gram kuş üzümü
*300 gram fındık
*1 tatlı kaşık karanfil
*Bir tutam tuz
*1 portakal kabuk rendesi
*1 elma rendesi
*Birer yemek kaşık bulgur pirinç mercimek
*Üzerine tarçın ceviz fıstık nar
*Ve süslemek tamamen arzuya göre
Aşure Tarifi Yapılışı Bir gece önceden buğday nohut fasulye bol su ile yıkanıp ayrı ayrı kaplarda ıslatılır
Kuru üzüm kus üzüm ve dut kurusu Ayni şekilde yıkanıp ayrı kaplarda ıslatılır, sabah tekrar buğday nohut fasulye suları süzülüp yıkanır bol su ile ayrı ayrı pişirilir ,buğday genişçe tencerede pişirilir ki tüm malzeme buna eklenecek Ben 20 litrelik tencerede yaptım
Meyveler yıkanır ayıklanır süzgüye alınır, kayısı,kuru incir bolca yıkanır istenilen büyüklükte doğranır, buğday pişince nohut fasulye eklenir kaynayınca sırayla meyveler Bu arada kıvamına bakılır kaynar su ilave edilir, şeker eklenir Bir taşım kaynar, portakal ve elma rendesi eklenir
5 10 dakika kaynatılır kapağı kapatılır
Aşure mahalleye dağıtmalık 20 litrelik tencere full doluyor Pişirme süresi ayarsız
*2 kilo buğday
*2 kilo şeker
*Yarım kilo nohut
*Yarım kilo kuru fasulye
*Yarım kilo kuru üzüm
*Yarım kilo kayısı
*Yarım kilo incir
*200 gram dut kurusu
*300 gram kuş üzümü
*300 gram fındık
*1 tatlı kaşık karanfil
*Bir tutam tuz
*1 portakal kabuk rendesi
*1 elma rendesi
*Birer yemek kaşık bulgur pirinç mercimek
*Üzerine tarçın ceviz fıstık nar
*Ve süslemek tamamen arzuya göre
Aşure Tarifi Yapılışı Bir gece önceden buğday nohut fasulye bol su ile yıkanıp ayrı ayrı kaplarda ıslatılır
Kuru üzüm kus üzüm ve dut kurusu Ayni şekilde yıkanıp ayrı kaplarda ıslatılır, sabah tekrar buğday nohut fasulye suları süzülüp yıkanır bol su ile ayrı ayrı pişirilir ,buğday genişçe tencerede pişirilir ki tüm malzeme buna eklenecek Ben 20 litrelik tencerede yaptım
Meyveler yıkanır ayıklanır süzgüye alınır, kayısı,kuru incir bolca yıkanır istenilen büyüklükte doğranır, buğday pişince nohut fasulye eklenir kaynayınca sırayla meyveler Bu arada kıvamına bakılır kaynar su ilave edilir, şeker eklenir Bir taşım kaynar, portakal ve elma rendesi eklenir
5 10 dakika kaynatılır kapağı kapatılır
Aşure mahalleye dağıtmalık 20 litrelik tencere full doluyor Pişirme süresi ayarsız