iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*2 su bardağı geceden ıslanmış dövme (yarma)
*1 su bardağı kayısı
*1 su bardağı kuru incir
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı fındık
*1 su bardağı yer fıstığı
*3 3 5 su bardağı şeker
*2 tane kabuk tarçın
*45 adet karanfil
*1 çay bardağı gül suyu
*İsteğe göre nar, toz tarçın, fındık, fıstık
Aşure Tarifi Yapılışı 1015 bardak suya önceden ıslanmış yarmayı koyup haşlıyoruz Yeteri kadar haşlanınca diğer haşlanmış Malzemeleri nohut kuru fasulyeyi ekleyip 10 dakika daha kaynatıp, incir, üzüm ve kayısı dilimleyerek tencerenin içine atıyoruz Üstüne şekeri ilave ediyoruz Ardından yer fıstığı ve fındık badem ceviz ne tercih ediyorsak onları da ekleyip tarçın ve karanfili de ekliyoruz, kaynamaya bırakıyoruz Biraz kaynağından sonra yoğunlaşması için 10 dakika kısık ateşte arada karıştırarak kaynatıyoruz Ocaktan indirmeden önce gül suyu ilave edip kabuk tarçın ve karanfilleri tencerenin içinden çıkarıp aşureyi kaselere koyup üstünü dilediğimiz gibi süslüyoruz Afiyet olsun
*1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*2 su bardağı geceden ıslanmış dövme (yarma)
*1 su bardağı kayısı
*1 su bardağı kuru incir
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı fındık
*1 su bardağı yer fıstığı
*3 3 5 su bardağı şeker
*2 tane kabuk tarçın
*45 adet karanfil
*1 çay bardağı gül suyu
*İsteğe göre nar, toz tarçın, fındık, fıstık
Aşure Tarifi Yapılışı 1015 bardak suya önceden ıslanmış yarmayı koyup haşlıyoruz Yeteri kadar haşlanınca diğer haşlanmış Malzemeleri nohut kuru fasulyeyi ekleyip 10 dakika daha kaynatıp, incir, üzüm ve kayısı dilimleyerek tencerenin içine atıyoruz Üstüne şekeri ilave ediyoruz Ardından yer fıstığı ve fındık badem ceviz ne tercih ediyorsak onları da ekleyip tarçın ve karanfili de ekliyoruz, kaynamaya bırakıyoruz Biraz kaynağından sonra yoğunlaşması için 10 dakika kısık ateşte arada karıştırarak kaynatıyoruz Ocaktan indirmeden önce gül suyu ilave edip kabuk tarçın ve karanfilleri tencerenin içinden çıkarıp aşureyi kaselere koyup üstünü dilediğimiz gibi süslüyoruz Afiyet olsun