iltasyazilim
FD Üye
Aşurem Tam Kıvamında Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı aşurelik buğday
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*200 gram kuru kayısı
*200 gram kuru üzüm
*1 su bardağı fındık
*3 litre su
*2 su bardağı süt
*4 su bardağı toz şeker
*Çay kaşığının 3 te biri tuz
*Çay kaşığının 3 te 1 karabiber
Üzeri için;
*Fındık kuş üzümü ceviz
*1 adet nar tarçın
Aşurem Tam Kıvamında Tarifi Yapılışı Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayalım ,buğdayı yıkayıp tencereye alıp üzerine kaynar su ekleyip 10 dk kaynatalım Çıkan sarı suyu süzelim aynı işlemi bir kez daha yapalım ve suyunu süzelim, daha sonra kaynar su ekleyip 50 dk kadar buğdayı kaynatalım,*yumuşayan buğdaya pişmiş nohutu, fasulyeyi, küçük doğranmış kayısı, kuru üzüm, yıkanmış pirinçi, 5 dk kadar kaynatalım ,sıcak süt şeker tuz karabiber fındığı da ekleyip 15 dk daha kaynatalım aşurenin kıvamına göre sıcak su ekleyebiliriz ,ben 3 litre kullandım pişen aşureyi sonra tek tek cam kaselere bölüştürelim, aşure kaselerde soğumaya başlayıp yüz tutunca üzerine fındık ceviz, fıstık kuş üzümü kuru üzüm ve nar taneleri gibi malzemelerle süsleyebiliriz, afiyet bal şeker olsun ))
*3 su bardağı aşurelik buğday
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*200 gram kuru kayısı
*200 gram kuru üzüm
*1 su bardağı fındık
*3 litre su
*2 su bardağı süt
*4 su bardağı toz şeker
*Çay kaşığının 3 te biri tuz
*Çay kaşığının 3 te 1 karabiber
Üzeri için;
*Fındık kuş üzümü ceviz
*1 adet nar tarçın
Aşurem Tam Kıvamında Tarifi Yapılışı Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayalım ,buğdayı yıkayıp tencereye alıp üzerine kaynar su ekleyip 10 dk kaynatalım Çıkan sarı suyu süzelim aynı işlemi bir kez daha yapalım ve suyunu süzelim, daha sonra kaynar su ekleyip 50 dk kadar buğdayı kaynatalım,*yumuşayan buğdaya pişmiş nohutu, fasulyeyi, küçük doğranmış kayısı, kuru üzüm, yıkanmış pirinçi, 5 dk kadar kaynatalım ,sıcak süt şeker tuz karabiber fındığı da ekleyip 15 dk daha kaynatalım aşurenin kıvamına göre sıcak su ekleyebiliriz ,ben 3 litre kullandım pişen aşureyi sonra tek tek cam kaselere bölüştürelim, aşure kaselerde soğumaya başlayıp yüz tutunca üzerine fındık ceviz, fıstık kuş üzümü kuru üzüm ve nar taneleri gibi malzemelerle süsleyebiliriz, afiyet bal şeker olsun ))