Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ata Bin Yesar Kimdir

Ata Bin Yesar Kimdir

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Ata Bin Yesar hayatı
Ata Bin Yesar yaşam öyküsü

Soy Bin Yesar Tâbiîn devrinde Medîne'de yetişen büyük âlimlerden Künyesi, Ebû Muhammed Medenî'dir Hilâlî lakabı ile de tanınmaktadır Peygamber efendimizin, sallallahü aleyhi ve sellem mübârek hanımlarından hazreti Meymûne'nin kölesidir Kendisi gibi yüksek âlimlerden olan Süleymân, Abdülmelik ve Abdullah bin Yesâr'ın kardeşidir Yaklaşık 659 târihinde doğdu Hazreti Osmân'ın zamânında yaşı küçüktü 84 yaşında 743 tarihinde İskenderiye'de vefât etti

Soy Bin Yesar Anne Duası

Atâ bin Yesâr anlattı: Gezi yapmakta olan bir kervân, bir yerde mola vermişti Ama bu sırada bir merkebin sesi onların uyumalarına mâni oldu Bunun üstüne bu sesin geldiği tarafa doğru gittiler Sesin geldiği yere varınca kıldan üretilmiş çadır içerisinde, ihtiyar bir kadınla karşılaştılar O kadına; Bu merkep sesi nereden geliyor Onun sesinden bir türlü uyuyamadık?dediklerinde, kadın; O merkep gibi ses çıkaran benim oğlumdur Hayatta iken bana eşek diye hitâb ederdi Allahü teâlâya onu eşek yapması için bedduâ ettim Onun için böyle her gece sabaha değin merkep gibi ses çıkarırdedi Bunun üzerine kervan sâhipleri o kadına; Bizi onun kabrine götür, onun kabirdeki hâline bir bakalımdediler Kabre gidip, açıp baktıklarında, boynunun eşek boynu gibi olduğunu gördüler *

858,498Konular
982,028Mesajlar
30,009Kullanıcılar
hshahzjxhstzSon üye
Üst Alt