Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık Demirci ve avukatı katıldı.
Savcının temel hakkındaki mütalaasına karşı savunma yapması için kelam verilen Demirci, örgüt üyesi olmadığını, bunun aksini ortaya koyabilecek bir kanıtın de dava belgesinde yer almadığını söyledi.
Dünya Radyo'da bir periyot program yapmasının ve ABD'de yaşayan basketbolcu Enes Kanter ve örgütün firari isimleriden Hakan Şükür ile toplumsal medya yazışmalarının kanıt olarak gösterildiğini aktaran Demirci, şöyle devam etti:
"Yaklaşık 4 yıldır devam eden soruşturmaya karşın silahlı terör örgütü üyesi olduğuma ait bir şey bulunamadı. Dünya Radyo'da yalnızca program yaptım. Orada maaş almadım, SGK kaydım yok. Zati arbede ederek onlardan ayrıldım ve tekrar onlarla bir bağımın olmadığına dair Vakit gazetesinde yarım sayfa haber yayımlandı. Enes Kanter ile cemaat üzerinden tanışmadım. 2013'te tanınan biri olduktan sonra toplumun her bölümünden tanıştığım ve münasebet kurduğum beşerler oldu. Enes de bunlardan biri. Kendisiyle para alışverişi olmuştur. Suçlamaya mevzu yazışmamızda kendisini takip etmeyi bırakacağımı yazmışım. Bundan amacım, 'Seni takip ettiğim görülürse beni de FETÖ'cü ilan ederler.' idi. Önlemli davranmam gerektiğini düşünüyordum. Bu yazışmadan yola çıkarak nasıl örgüt üyesi oluyorum anlamış değilim."
Demirci, tanınan biri olduğu için yargılandığını argüman ederek, "Ben değil diğer biri olsaydı, hakkında takipsizlik verilmişti. Mesnetsiz temellere dayanan bu dava, benimle Türk halkı ortasına girdi. Halkın nezdinde beraat ettiğimi düşünüyorum. Mahkemenin de bunu kararı ile tescillemesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.