Atasagun'dan Başbakan'a çağrı Eski MIT Müsteşarı Şenkal Atasagun, 'Ergenekon şeması'yla ilgili hakkında çıkan iddialara net yanıt verdi Suç duyurusunun sahibi Işçi Partisi, Atasagun'un Ergenekon şemasıyla, ulus görevini kötüye kullandığını ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni alenen aşağıladığını iddia etmişti Kanal D Belli Başlı Haber Bülteni'nde Mehmet Ali Birand'a konuşan Atasagun, Ergenekon raporunun MIT'in elemanları tarafından hazırlandığını söyledi Raporun, Tuncay Güney'in 6 CD'lik ifadesi ve açık yayınlarda meydana çıkan bilgilerin özeti olduğunu belirten Atasagun, Raporda benim de fazla saygı duyduğum şahısların isimleri vardı Saçma sapan, ciddiye alınmayacak iddialar da bulunuyordu Oysa raporu tutamazdım Tutsam, sumenaltı yapsam, o süre suç işlemiş olurdumdedi BENİ KİMSE LEKELEYEMEZEski MITOS Müsteşarı, raporu önce Genelkurmay'a peşinde başbakanlığa yolladığını söyledi Raporu yollamak için Hilmi Özkök'ün Genelkurmay Başkanı olmasını beklediği iddiasını reddeden Atasagun, İki olay arasındaki tarihler bile tutmuyordedi Şenkal Atasagun, Başbakan'dan kendisiyle ilgili mutlaka soruşturma izni vermesini istedi, Hesabını vermeyeceğim hiçbir faaliyetim değil Beni kimse lekeleyemezdiye konuştu