Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Atatürk Anıları

Atatürk Anıları

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Atatürk Anıları kısa

Atatürk ve İngiliz asker arasındaki tavır
Babasının burada ne işi vardı?

Mustafa Kemal ATATÜRK bir otelin lobisinde yemek yemek yerken bir İngiliz astsubayın kesintisiz kendisini izlediğini farketmiş Önceleri umursamayıp yemeğine devam etse de uzun zaman devam eden bu dehşet batmış bakışlar ATATÜRK' ü rahatsız etmiş ve yaverine bu bakışların sebebini öğrenmesini buyurmuş Yaveri bu emri yerine getirmiş ve geri döndüğünde Ata' ya: Çanakkale' de babasını öldürmüşsünüz Atam!demiş Atatürk' ün verdiği yanıt ise şu olmuş: Git bakalım sor kendisine; babasının Çanakkale'de ne işi varmış?

TÜRK ORDULARI BAŞKUMANDANIYIM

Afyonkarahisar'ın hatlarının çözülmesi sonunda birkaç Yunanlı esir, geceleyin Mustafa Kemal'in çadırına getirilmişti Bunlardan birisi, Muzaffer Generalin doğup büyümüş olduğu Selanik'ten gelmişti Yüz, kendisine tanıdık olmayan gelmediğinden ve üniformasında da hiçbir bellilik görmediğinden kim olduklarını ve rütbelerini sormaya başlamıştı
Binbaşı mısınız?
Hayır
Albay mı?
Hayır
Korgeneral mi?
Hayır
Peki nesiniz?
Ben Mareşal ve Türk Orduları Başkomutanıyım! Şaşkınlıktan ağzı açık kalan Yunanlı kekeledi:
Bir başkomutanın savaş hattına bu değin yakın yerlerde dolaşması işitilmiş yok de!

General SHERRIL

YENİLSEYDİK SORUMLULUK SAHIBI BEN OLACAKTIM

Bir aralık konu İstiklâl Savaşı'na geldi Dikkat ettim, Binbaşılar dahil her komutanın hangi birliğe komuta ettiğini, nerede bulunduğunu, bir gün önce olmuş gibi hatırlıyordu O savaş ki araç, gereç, personel kıtlığı bugün zorlama tasavvur edilirdi Tümenlere binbaşılar, Kolordulara yarbaylar komuta ediyordu! Fakat, bu kadro canını dişine takmış bir ekipti Var edinmek veya olmamak bu savaşın sonucuna bağlıydı 30 Ağustos bu ruh haletinin eseriydi Böyle bir dramı, hem yazarı, ayrıca baş aktörünün ağzından dinlemek müstesna bir mutluluktu O hatıralar Ata'yı coşturdukça coşturuyordu Anlatmalarında abartma yoktu Fakat bu anlatış öylesine canlı, öylesine plastikti ki, hepimiz heyecandan heyecana sürükleniyorduk Anlatışlarını şöyle bağladı:
İşte büyük zafer böyle karşılıklı bir eserdir Şerefler de ortaktır

Bu alçakgönüllülük şaheseriyle konunun kapanacağını tahmin ediyorduk sırası gelmişken Atatürk bir duraklama yaptı Sonra içine dönük, neredeyse kendisiyle konuşur gibi ek etti:
Fakat yenilseydik sorumluluk müşterek olmayacak yalnız bana ait olacaktı

Bu belagat karşı gözyaşımı tutamadım Tarihin, zaferleri kendine maleden, yenilgileri ise maiyetine yükleyen sahte kahramanlarını hatırladım

Ord Prof Sadi IRMAK

*

858,497Konular
981,983Mesajlar
29,974Kullanıcılar
Osmanlı75Son üye
Üst Alt