iltasyazilim
FD Üye
Atatürkün anıları
Atatürkün öbür anıları
Ben burada Ulu önder Atatürk'ün üç tane anısını paylaşıyorum Sizlerde konuya katılımda bulunabilirsiniz Öbür konular olmak şartıyla
YURDUMUN TOPRAĞI TEMİZDİR
Kral Edvard İstanbul'a geldiği süre,yatından bir motora binerek Dolmabahçe Sarayına yanaştı
Atatürk rıhtımda onu bekliyorduDeniz dalgalıydıKralın bindiği motor,inip çıkıyordu
İmparator rıhtıma çıkmak istediği bir sırada,eli yere değerek tozlandı
O sırada Atatürk elini uzatmış bulunuyordu
Bunu görebilen Kral bir mendille elini silmek istediği süre Atatürk:
Yurdumun toprağı temizdir,o elinizi kirletmez,diyerek Kralı elinden tutup rıhtıma çıkardı
KÖKLÜ DEĞIŞIKLIK BIR ANDA OLUR YA DA OLMAZ
Atatürk yazı devrimini gerçekleştirmişti
Yaşlı,genç,kadın,erkek tüm yurttaşlar yeni harfleri öğrenmek için gece gündüz kurslara gidiyorlardı
Devrimi izleyen iki yıl içinde bir buçuk milyon yurttaş okur yazan olmuştu
yazı devriminin en dikkate layık yanı,Atatürk'ün bu devrimin yerleşmesinde en minik bir ihmali bile kabul etmemiş olmasıdır
Örneğin bir takım kimseler kendisine:
Paşam,ilkokulların ilk sınıflarından itibaren yeni harflerle öğretime başlayalım
O kuşakla birlikte ortaokulu,liseyi ve üniversiteyi izletelim,diyorlardı
Atatürk bu görüş ve düşüncelerin hiçbirisine yanaşmadı Devir ya aniden olur,yada hiç olmaz,dedi
YAPACAKLARIMDAN LAF EDİN
Bir soruşturma dolayısıyla,Atatürk'ün başardığı işlerden Vasıf Çınar söz açmıştı
Kendisine Sordu:
Sizin en büyük eseriniz hangisidir?
Atatürk'ün kısa cevabı şu olmuştu:
Benim yaptığım işler,biri ötekine emrindeki gerekli olan işlerdirFakat,bana yaptıklarımdan yok,
Yapacaklarımdan söz edin *
Atatürkün öbür anıları
Ben burada Ulu önder Atatürk'ün üç tane anısını paylaşıyorum Sizlerde konuya katılımda bulunabilirsiniz Öbür konular olmak şartıyla
YURDUMUN TOPRAĞI TEMİZDİR
Kral Edvard İstanbul'a geldiği süre,yatından bir motora binerek Dolmabahçe Sarayına yanaştı
Atatürk rıhtımda onu bekliyorduDeniz dalgalıydıKralın bindiği motor,inip çıkıyordu
İmparator rıhtıma çıkmak istediği bir sırada,eli yere değerek tozlandı
O sırada Atatürk elini uzatmış bulunuyordu
Bunu görebilen Kral bir mendille elini silmek istediği süre Atatürk:
Yurdumun toprağı temizdir,o elinizi kirletmez,diyerek Kralı elinden tutup rıhtıma çıkardı
KÖKLÜ DEĞIŞIKLIK BIR ANDA OLUR YA DA OLMAZ
Atatürk yazı devrimini gerçekleştirmişti
Yaşlı,genç,kadın,erkek tüm yurttaşlar yeni harfleri öğrenmek için gece gündüz kurslara gidiyorlardı
Devrimi izleyen iki yıl içinde bir buçuk milyon yurttaş okur yazan olmuştu
yazı devriminin en dikkate layık yanı,Atatürk'ün bu devrimin yerleşmesinde en minik bir ihmali bile kabul etmemiş olmasıdır
Örneğin bir takım kimseler kendisine:
Paşam,ilkokulların ilk sınıflarından itibaren yeni harflerle öğretime başlayalım
O kuşakla birlikte ortaokulu,liseyi ve üniversiteyi izletelim,diyorlardı
Atatürk bu görüş ve düşüncelerin hiçbirisine yanaşmadı Devir ya aniden olur,yada hiç olmaz,dedi
YAPACAKLARIMDAN LAF EDİN
Bir soruşturma dolayısıyla,Atatürk'ün başardığı işlerden Vasıf Çınar söz açmıştı
Kendisine Sordu:
Sizin en büyük eseriniz hangisidir?
Atatürk'ün kısa cevabı şu olmuştu:
Benim yaptığım işler,biri ötekine emrindeki gerekli olan işlerdirFakat,bana yaptıklarımdan yok,
Yapacaklarımdan söz edin *