Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Atatürk Anıtına Saldıran Kuzenlere 5'er Yıl Hapis

Atatürk Anıtına Saldıran Kuzenlere 5'er Yıl Hapis
0
53

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
66
s-9ce6a3ae5a16791446a66226e6c989fb010d4c5f.jpg

Samsun'da Atatürk Parkı'ndaki 'Onur Anıtı'nı halatla çekmeye çalışan kuzenlere 'Atatürk aleyhine işlenen suçlar' kapsamında 5'er yıl 22'şer gün mahpus cezası verildi. 

Mahkeme heyeti sanıkların cezasında indirim uygulamadı.

Ne olmuştu?

Samsun'un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi'ndeki Atatürk Parkı'na 3 Şubat günü ciple gelen kuzenler Celal Rahman Fidan (39) ile Batuhan Fidan (25) Onur Anıtı'na halat bağlayıp çekmeye çalıştı. Etraftakiler reaksiyon gösterince şüpheliler, ipi bırakıp kaçtı. Polis, 13 başka hatadan toplam 38 evrakları bulunan kuzenler Celal Rahman Fidan ve Batuhan Fidan'ı yakalayıp gözaltına aldı. 

Emniyetteki sorgularının akabinde adliyeye sevk edilen 2 kuşkulu, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olayın akabinde binlerce kişi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi anıt önünde nöbet başlattı.

2 kuzen hakkında 'Atatürk aleyhine işlenen suçlar' ve 'kamu malına ziyan vermek' kabahatlerinden 9'ar yıla kadar mahpus cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

"Gönlümü rahatlatacağım" demişti

Sanıklardan Batuhan Fidan, iddianamede yer alan sözüne nazaran, rastgele bir sivil toplum kuruluşuna üye olmadığını ve aksiyonu gerçekleştirmek için rastgele bir terör örgütünden talimat almadığını öne sürmüştü.

Fidan, 'Bu aksiyonu gerçekleştirmek için kimseden talimat almadım. Olay günü ben alkol aldıktan sonra Ululuğu Rahman Fidan ile buluştuk, 'Gönlümü rahatlatacağım, anıtı otomobile takıp çekip yıkasım var' diyerek iş yerinin önündeki çelik halat ve urgan ipleri araca koydu. Atatürk Anıtı’nın yanına geldiğimde birlikte araçtan indik. Anıta çıkmak istedi, çıkamadı. Benden yardım istedi. Ben de ellerimi birleştirerek anıta çıkmasına yardım ettim' demişti.

858,465Konular
981,138Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt