Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Atatürk Askerlik Hayatındaki Başarıyı Neye Borçludur?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19

Atatürk her şeyden önce büyük bir asker ve komutan olarak tarihi bir kişilik olmuştur Onun hayatı egemenlik ve serbest savaşının büyük komutanı olarak 1922 yılının Eylül ayına dek her zaman savaş alanlarında geçmiştir ''Ben, askerliğin, her şeyden fazla sanatkarlığını severim'' diyen Atatürk, büyük bir asker ve kumandan olarak üstün yetenekleri olan bir insandı O, tüm yeteneklerini orduda göstermiş, savaş alanlarında büyük bir komutan olduğunu kanıt etmiştir Çanakkale Savaşı'nda askerlere ''Size ben taarruz emretmiyorum Ölmeyi buyuruyorum Biz ölünceye değin geçecek vakit aşamasında, yerimizi diğer güçler ve komutanlar alabilir'' demiştir Bu sözlerinden de anlaşılacağı gibi Atatürk fazla cesur ve istikrarlı bir komutandı O, savaşlarda güçten fazla, o güce ve alâkalı yöneltmek ve yönetmenin manâlı olduğuna inanıyordu

Askerlik hayatında tekrar tekrar istikrarlı olan Atatürk, verdiği karardan da katiyen dönmemiştir Sorumluluktan korkan bir komutanın hiçbir zaman gereken kararları alamayacağını bildiren Atatürk, girdiği tüm savaşlarda sorumluluk almış ve daima ağır görevlere talip olmuştur İsmet İnönü, Atatürk'ün başkomutan olarak başarısının sırrını şöyle açıklıyor: ''Atatürk, zaferi karşılayan bu ordunun teşkilinde ve seferlerin acı günlerine dayanmakta, netice günlerinde belli vuruşla sevki yöneticilik (yönetmekte ve sevketmekte) de hakkıyla başkomutanlık etmiştir Ümitsizlik anlarını yenmiş, vasıtasızlık ve imkansızlık unsurlarını verimsiz bırakmıştır''

Mustafa Kemal, askerlik hayatındaki başarıları ile değil olmaya mahkum edilmiş bir milleti ayağa kaldırmış, ona eski güç ve kudretini tekrar kazandırmıştır *

858,506Konular
983,085Mesajlar
33,115Kullanıcılar
smrnr16Son üye
Üst Alt