Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Atatürk Bursa Nutku

Atatürk Bursa Nutku

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
atatürk bursa konuşması
atatürk'ün bursa söylevi

Atatürk'ün bursa nutku

Atatürkün 5 Şubat 1933 te Bursada yaptığı konuşmanın metni:

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır Idare biçimini ve devrimleri benimsemiştir Bunları cılız düşürecek en minik ya da en büyük bir kıpırtı ve bir tutum duydu mu, Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardırdemeyecektir Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır

Polis gelecek, ana suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır Genç, Polis hemen şimdi ihtilal ve cumhuriyetin polisi değildirdiye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır Mahkeme onu yargılayacaktır Yeniden düşünecek, aramak yargı örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine tarafından düzenlemek lüzum

Onu hapse atacaklar Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, hileli ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek Diyecek fakat, ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım Araya girişimde ve eylemimde haklıyım Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan niçin ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!

Mustafa Kemal Atatürk *

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt