Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Atatürk Eğitim Öğretim Hayatı

Atatürk Eğitim Öğretim Hayatı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Atatürk Eğitim Hayatı Hakkında Bilgi

Ufak Mustafa öğrenim çağına gelince Hafız Mehmet Efendi'nin mahalle mektebinde öğrenime başladı, sonradan babasının isteğiyle Şemsi Efendi Mektebi'ne geçti

Ancak Mustafa Kemâl babasını fazla minik yaşlarda kaybetti (1888) Böylece okuldan ayrılmak zorunda kaldı Mustafa ve annesi dayıları ile birlikte yaşamak üzere taşraya Rapla Çiftliği'ne gittiler

Onu annesi büyüttü Mustafa çiftlikte çalışmaya başlamış, ancak annesi okula gitmemesi sebebiyle endişelenmeye başlamıştı
Sonunda, annesinin Selânik'teki kız kardeşi ile birlikte yaşamalarına karar verildi Böylece Mustafa Selânik'e dönüp okulunu bitirdi

Selânik Mülkiye Rüştiyesi'ne kaydoldu Kısa bir zaman sonra 1893 yılında Askeri Rüştiye'ye girdi Bu okuldaki Matematik öğretmeni Mustafa Bey adına Kemâli ilave etti

Askeri Rüştiyeyi 1895 yılında bitirdikten sonradan, Mustafa Kemâl Manastırdaki Askeri İdadiye girdi 1899 yılında Manastır Askeri İdâdi'sini bitirip, 3 Mart 1899'da İstanbul'da Harbiye'nin hazırık sınıfına kaydoldu

1902 yılında teğmen rütbesiyle mezun oldu Harp Akademisi'ne devam etti 11 Ocak 1905'te kurmay yüzbaşı rütbesiyle Akademi'yi tamamladı

*

858,496Konular
982,159Mesajlar
30,100Kullanıcılar
serkanyircinSon üye
Üst Alt