Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ataturk nicin ucağa binmezdi

Ataturk nicin ucağa binmezdi
0
91

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Ataturk neden ucağa binmedi
Ataturk'un ucak korkusu

Ataturk nicin ucağa binmedi?
General Celal Erikan, ilk cildi 1964 yılında Turkiye İş Bankası Yayınlarından cıkmış olan Komutan Ataturk adlı kitabının onsozunde Ataturkun ucak fobisini acıklayan ilginc bir anıdan bahsediyor

imagesataturknicinucagabinmezdi5ad691bb2d7b7

Yıl 1934, Cumhuriyet Bayramı torenlerindeyiz Yer, Ankarada Ordu Evi 29 Ekim gecesi duzenlenen baloya Irak Hava Kuvvetlerine bağlı subaylar da katılmıştır Etrafında havacılar olunca Ataturkun de havacılıkla ilgili hatıraları coşmuş ve başlamıştır anlatmaya: “1910 yılındaydı Ali Rıza Paşa ile birlikte Fransadaki Picardie manevralarına davet edilmiştik Manevra sonunda, daha cocukluk cağında olan ucaklarla gosteriler yapıldı Bundan sonra, manevraya katılan yabancı subaylardan isteyenlerin bu ucaklara bindirileceği bildirildi Ben de hemen ucaklardan birine doğru yoneliyordum ki Ali Rıza Paşa bileğimden tuttu ve:
Bilmediğin aş, ya karın ağrıtır, ya baş, diye beni uyardı Ucağa, benim yerime bir başka ulkeden bir subay bindi Bu ucak, havada bir donuş yaptıktan sonra duşup yere cakıldı Olumden kurtulmuştum

Ataturkun ucağa hic binmediğini, rahmetli Sabiha Gokcen; guvenlik nedeni ile hukumetin izin vermemesini sebep gostererek teyit etmiştir
İşte bu şok edici olay, Ataturkun psikolojisi uzerinde derin izler bırakmış ve o gunden sonra, havacılığı her fırsatta teşvik etmiş olmasına rağmen bir daha ucağa binmemiş, o uzun ve yıpratıcı yurt gezilerinde bile genellikle daha rahat bir vasıta olan yataklı trenleri tercih etmişti

858,496Konular
981,798Mesajlar
29,864Kullanıcılar
sami2010Son üye
Üst Alt