Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ataturk sporcuya verdiği onemi anlatan anılar

ataturk sporcuya verdiği onemi anlatan anılar
0
87

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
ATATURK VE FUTBOL

Ataturk, yakın arkadaşı Kılıc Alinin evine, ani bir ziyaret icin uğradığında, evde başka kimse bulunmadığı icin, devrinin unlu futbolcusu Gunduz KILIC tarafından ağırlanmıştı Ataturk şerbetini yudumlarken “gel şoyle otur da seninle konuşalım biraz dedi ve bana karşısındaki koltuğu gosterdi Oturdum ama inanın, icimin yağları eridi İşin asıl zor tarafının bundan sonra başlayacağını hissediyordum Cunku Ataturkun, ozellikle genclere, değişik zeka soruları sorarak, onları imtihan etmekten pek hoşlandığını biliyordum Mahcup olma korkusu butun benliğimi sarmıştı Fakat cok şukur sorduğu soru, korktuğum turden olmadı

O sıralarda Milli Futbol takımımız, Halkevleri Takımı adı altında, Rusyada 56 mac yapmıştı Macların coğunda fena sonuclar alınmıştı Yaşımın pek genc olmasına rağmen ben de kadroya alınmıştım Ulkesinde olup biten her şey ile ilgilenen Ataturkun, Rusya yenilgileri de gozunden kacmamıştı İlk sorusu “neden yenildiniz? oldu Kem kum ederek bir şeyler soylemeye calıştım Ataturk, pek ustelemeden ikinci sorusunu sordu; “Peki bu yenilgiler seni cok uzdu mu? dedi Son derece uzulduğumu anlatmaya calışırken bir el işaretiyle beni susturup kendi konuştu;

“Dunyada yenilmeyen kimse, yenilmeyen ordu, yenilmeyen takım, yenilmeyen kumandan yoktur Yenildikten sonra uzulmek de doğaldır Ancak bu uzuntu insanın maneviyatını yok edecek, onu cokertecek seviyeye varmamalıdır Yenilen, hemen toparlanmalı, kendini yeneni yenmek icin olanca gucuyle ve azmiyle daha cok calışmalıdır dedi Sonra futbolun nasıl oynandığını anlatmamı istedi Hemen kağıt kalem aldım Oyun sahasını cizerek, o zamanki değimiyle mudafileri (savunma oyuncuları), muavinleri (orta saha oyuncuları) ve muhacimleri (forvetleri) yerlerine yerleştirip, onların gorevlerini ve ana kaideler (kurallar) ile hedeflerini anlattım Ataturk;

Yahu desene, bizim harp oyunları gibi bir şey sizin oyun da Sizin işinizde de, strateji bilgisi ve kurmay kafası ister diye onemser onemser başını salladı

858,497Konular
982,566Mesajlar
30,311Kullanıcılar
inzebygameSon üye
Üst Alt