Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Atatürk ün güzel sözleri

Atatürk ün güzel sözleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Atatürk ün sözleri
Atatürk ün anlamlı sözleri
Atatürk ün vecizeleri
Atatürk ün konuşmaları
Atatürk ün özdeyişleri

Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir

Anaların bugünkü evlatlarına vereceği nezaket eski devirlerdeki gibi kolay değildir Bugünün anaları için gerekli vasıfları taşıyan evlat geliştirmek, evlatlarını bugünkü hayat için faal bir uzuv haline koymak böylece fazla yüksek vasıflar taşımalarına bağlıdır Onun için kadınlarımız, hattâ erkeklerimizden çok aydın, daha fazla feyizli, daha fazla akıllı olmaya mecburdurlar; eğer hakikaten milletin anası elde etmek istiyorlarsa

Fakat kendilerinden sonrakileri düşünebilenler milletlerini yaşamak ve ileri gitmek imkanlarına kavuştururlar

Arkadaşlar, beyler ve ey ırk, iyi biliniz oysa, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En içten, en gerçek tarikat, medeniyet tarikatıdır

Katiyen şüphem yoktur ama, Türklüğün unutulmuş büyük uygar özelliği ve büyük medeni kabiliyeti bundan sonraki gelişmesi ile geleceğin yüksek uygarlık ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır

Bana bakmayınızBenim hayatim diğer türlü düzenlenmiştir

Basın, ulusun karşılıklı sesidir Bir zor, bir mektep, bir yol göstericidir

Ben dikte eden kimse değilim Benim kuvvetim olduğunu söylüyorlar Evet bu doğrudur Benim isteyip de yapamayacağım bir şey yoktur Çünkü ben mecburi ve insafsızca hareket etmesini bilmem Ben kalpleri kırarak yok kazanarak hükmetmek isterim

Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem elde etmek üzere, Türk Milletine canımı vereceğim

Ben toprak büyütme meraklısı değilim Barıştırma bozma alışkanlığım yoktur Ama sözleşmeye dayanan hakkimizin isteyicisiyim Onu almazsam edemem Büyük meclisin kürsüsünden milletime söz verdim Hatay'ı alacağım Milletim benim dediğime inanır Sözümü yerine getirmezsem milletimin huzuruna çıkamam Yerimde kalamam Ben şimdiye dek yenilmedim, Yenilmem Yenilirsem bir dakika yaşayamam

Beni bakmak aramak ille yüzümü bakmak değildir Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız bu yeter

Beni doğaüstü bir birey olarak yorumlamayınız Doğuşumdaki tek olağanüstülük TÜRK olarak dünyaya gelmemdir

Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır Lakin Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır

Benim Türk Milletine, Türk Cumhuriyetine ve Türklüğün istikbaline ait görevlerim bitmemiştir Sizler, onları tamamlayacaksınız Siz de sizden sonrakilere benim sözümü her yerde ediniz

Bilelim ama ulusal benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar

Bir adam fakat büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvela büyük olmak lazımdır, der ve bunun için mumune intihap eder, onun için olmayınca, memleketin kurtulamayacağı kanaatinde bulunur; bu, adam değildir

Bir başka çağdan kalma adetlerinizde, alışkanlıklarınızda direnirseniz, cüzzamlılar, paryalar gibi tek başınıza kala kalırsınız Benliğinize ast kalın lakin, gelişmiş uluslar için gerekli olan şeyleri Batı 'dan almasını bilin Yoksa, bilim ve yeni görüşler sizi bir lokmada yiyip bitirebilirler

Bir dinin tabiî olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır

bir kere memlekette topraksız köylü bırakmamalıdır Bir çiftlik sahibi ailesini geçindirebilen toprağın hiç bir sebep ve suretle bölünemez bir mahiyet alması, büyük çiftçi ve çiftlik sahiplerinin işletebilecekleri arazi genişliği arazinin bulunduğu memleket bölgelerinin nüfus yoğunluğuna ve toprak verim derecesine tarafından sınırlanması gerekir

Bir memleketin, bir memleket halkının düşmandan zarar görmesi acıdır Ama kendi ırkından büyük tanıdığı insanlardan vefasızlık, yıkım görmesi daha acıdır

bir takım şeyhlerin, dedelerin, seyyitlerin, çelebilerin, babaların, emirlerin arkasında sürüklenen ve falcılara, büyücülere, üfürükçülere, muskacılara kısmet ve hayatlarını itimat eden insanlardan mürekkep bir kütleye, uygar tek tek ırk nazariyle bakılabilir mi?

Biz cahil dediğimiz vakit, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir Yahut kültürlü olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati görebilen hakiki alimler çıkabilir

Biz doğrudan doğruya ırk severiz ve Türk milliyetçisiyiz Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur

Biz dünya medeniyeti ailesi içinde bulunuyoruz Medeniyetin tüm icaplarını başvuru formu edeceğiz

Biz Türkler ruhen demokrat doğmuş bir milletiz

Biz Türkler, tüm tarihimiz boyunca bağımsızlık ve istiklâle timsal olmuş bir milletiz

Biz uygarlıktan,ilimden ve fenden zor alıyor ve ona göre yürüyoruz

Milletimizin içinde gerçek, ciddi alimler vardır Milletimiz bu gibi alimleriyle iftihar eder Bu gibi alimlere gidin, bu efendi bize böyle diyor, siz ne diyorsunuz deyin Lakin umumiyetle buna da gereklilik yoktur Bilhassa bizim dinimiz için herkesin elinde bir ölçü vardır Bu ölçü ile hangi şeyin dine uygun olup olmadığını zahmetsizce takdir edebilirsiniz Eğer bizim dinimiz akla mantığa uygun bir din olmasaydı mükemmel olamazdı, dinlerin sonuncusu olmazdı

Bizim ahenktar, varlıklı lisanımız yeni Türk harfleriyle kendini gösterecektir

Bizim dinimiz, milletimize hakir, miskin ve zelil olmayı nasihat etmez Tam tersine Allah da, Peygamber de insanların ve milletlerin izzet ve şerefini korumalarını emrediyor

Bu memleketin sahibi ve toplumumuzun asil unsuru köylüdür

Bu insanlar bağımsızlıktan mahrum yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır

Bu ulusu ben değil içimizdeki ruh, damarımızdaki kan kurtarmıştır

seçme parça *