Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Atatürk ve Türklük

Atatürk ve Türklük

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Atatürk ve Türklük

Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim Böyle doğdum Böyle öleceğim Türk birliğinin, bir gün realite olacağına inancım vardır Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır Türk'ün varlığı bu yıkık dökük aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne çağrıda bulunmak, ufuk ne çağırmak, o vakit görülecek

''Bu memleket, dünyanın beklemediği, katiyen ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine, yüksek sahne oldu Bu sahne 7 bin yıllık, en aşağıda bir Türk beşiğidir Beşik tabiatın
rüzgarlarıyla sallandı Beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı O çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela, korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı onların oğlu oldu Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; yıldırım, şimşek, güneş oldu; Türk oldu Türk budur Yıldırımdır Kasırgadır, dünyayı aydınlatan
güneştir

Tanrı nasip eder, ömrüm vefa ederse; Musul, Kerkük ve Adaları geri alacağım Selanik de dahil Batı Trakya'yı Türkiye hudutları içine katacağım !

Türkiye Türklerindir!

İstanbul'da çıkan bir gazeteyi Kaşgar'da fakat Türk de anlayacaktır

Kanını taşıyandan başkasına inanma!

Birgün, ressamlar Türk'ün simasını aybederlerse, yıldırımı alsınlar, yapıversinler

Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim fakat; sinesinde yetiştirerek başının üzerine değin çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevheri asli'yi çok iyi çözümlemek dikkatinden bir an feragat etmesin

Biz doğrudan doğruya ırk severiz ve Türk milliyetçisiyiz Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur Bu topluluğun fertleri ne dek Türk kültürüyle batmış olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kaslı olur

Beni doğaüstü bir birey olarak yorumlamayınız Doğuşumdaki tek olaganüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir

Türk budur: Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan günestir

Ülkeniz sizindir, Türklerindir Bu ülke, tarihte Türk tü bugün de Türk cins ve daima Türk olarak yasayakcaktir

Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize, görecekleri tahsilin hududu ne olursa olsun, en evvel, herşeyden evvel Türkiye'nin istikbaline, kendi benligine, millî lahza'anelerine düşman olan tüm unsurlarla uğraş etmek lüzumu öğretilmelidir

Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur İşte parola budur!

Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yerine getirmek için kendinde zor bulacaktır

Milliyetin fazla keskin niteliklerinden biri de dildir Türk milletindenim diyen insan, her şeyden önce ve muhakkak Türkçe
konuşmalıdır Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluğuna
bağlılığını iddia ederse buna inanmak içten olmaz

Ahali sevgisi kadar büyük sevgi yoktur Kurtuluş savaşı'nda benim de milletime ettiğim birtakım hizmetler olmuştur zannederim Lakin, bunlardan, hiçbirini kendime maletmedim Yapılanın tümü milletin eseridir dedim Aranacak olursa açıkçası da budur Mazide sayısız uygarlık kurmuş bir ırkın ve milletin çocukları olduğumuzu ispat
etmek için, yapmamız gerekli gelen şeylerin hepsini yaptığımızı ileri
süremeyiz Bugüne ve yarına bırakılmış daha birçok büyük işlerimiz
vardır İlmi çalışmalar da bunlar arasındadır Benim arkadaşlarıma
tavsiyem şudur: Şahsınız için yok fakat mensup olduğumuz ırk
için elbirliği ile çalışalım Çalışmaların en büyüğü budur

Büyük devletler kuran ecdadımız, büyük ve şümullü medeniyetlere de sahip olmuştur Bunu seslenmek, tetkik etmek, Türklüğe ve cihana anlatmak bizler için bir borçtur

Tüm dünya bilmeli ama; karşımızda böyle bir düşman oldukça onu affetmek elimizden gelmez ve gelmeyecektir Düşmana acınacak şey, aciz ve zaaftır; bu insaniyet göstermek değil, insanlık hassasının yok olduğunu duyuru eylemektir

Yurttaşlarım! Az zamanda fazla ve büyük işler yaptık Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir

Türklük, benim en derin güven kaynağım, en engin övünç dayanağımdır

Türk Milleti yüzyıllardan beri bağımsızlık ve müstakil yaşayan ve istiklâli yaşamak için durum saymış bir kavmin kahraman evlatlarından ibarettir Bu insanlar istiklalsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve
yaşamayacaktır

Milli varlığımıza düşman olanlarla arkadaş olmayalım Böylelerine karşı'Türk'üm ve düşmanım sana, kalsam da bir kişi!' diyelim

Fakir olduğun kudret damarlarındaki ASİL kanda mevcuttur

Atatürk Samsun'a gitmek için yola çıktığında İngilizler Anadolu'ya tabanca, cephane vs götürülmesini alıkoymak nedeniyle gemiyi kontrole gelmişlerdi Arkasından gemi düşman zırhlılarının arasından geçerek yola çıkmıştı İşte bu sırada Hikmet Gerçekçi'nin anılarından öğrendiğimize kadar Atatürk şöyle demişti:

Bunlar işte böyle yalnız demire, çeliğe, silah kuvvetlerine dayanırlar Bildikleri şey yalnız madde Bunlar hürriyet uğrunda ölmeye karar verenlerin kuvvetini anlayamazlar Biz Anadolu'ya ne tabanca, ne mühimmat götürüyoruz Biz ideali, imanı götürüyoruz!

Türk milleti kurtuluş savaşından beri, hattâ bu savaşa atılırken bile mahkûm milletlerin özgürlük ve bağımsızlık dâvalariyle ilgilenmeyi, o dâvalara takviye etmeyi benimsemiştir Böyle olunca kendi soydaşlarının hürriyet ve bağımsızlıklarına ilgisiz davranması muhakkak uygun görülemez Lakin milliyet dâvası şuursuz ve ölçüsüz bir dâva şeklinde mütalâa ve müdafaa edilmemelidir Milliyet dâvası siyasî bir mücadele konusu olmadan önce şuurlu bir ülkü meselesidir Şuurlu ayla çağırmak, müsbet ilme, ilmî usullere dayandırılmış bir amaç ve hedef demektir O halde propagandalarda müsbet usullere müracaat etmek şarttır Hareketlerin imkân sınırları ve sıraları mutlaka hesaba katılmalıdır Türkiye dışarıda kalmış olan Türkler, ilkin kültür meseleleriyle ilgilenmelidirler Nitekim biz Türklük dâvasını böyle bir müsbet ölçüde ele almış bulunuyoruz Büyük Türk tarihine, Türk dilinin kaynaklarına, zengin lehçelerine, eski Türk eserlerine yük veriyoruz Baykal ötesindeki Yakut Türklerinin dil ve kültürlerini bile ihmal etmiyoruz

Tarihi, vukuat, hâdisat ve müşahadat daima ahali ve milletler aralarında, defalarca milletin hâkim olduğunu göstermiştir Milliyet prensibi aleyhindeki büyük mikyasta fiilî tecrübelere rağmen, tekrar uyruk hissinin öldürülemediği ve yine güçlü olarak yaşadığı görülmektedir Tarih, bir milletin kanını, hakkını, varlığını hiçbir süre inkâr edemez
Temmuz 1919

Milletin varlığını devam ettirmek için fertleri arasında düşündüğü müşterek senet, asırlardan beri gelen şekil ve mahiyetini değiştirmiş, yani insanlar, dinî ve mezhebî bağlar yerine Türk milliyeti bağı ile fertlerini toplamıştır
Kasım 1925

Biz direkt milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur Bu topluluğun fertleri ne dek Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de böylece adaleli olur
1930

Türk milletinin kuruluşunda etkin olduğu görülen tabiî gerçekler şunlardır: a) Siyasî varlıkta birlik B) Dil birliği C) Yurt birliği D) Irk ve menşe birliği E) Tarihî karabet F) Ahlâkî karabet

Mazinin değişken, çürümüş zihniyeti ölmüştür Bütün dünya bilmelidir fakat, Türk milleti hakkını, haysiyetini, şerefini tanıtmağa kadirdir Türk vatanının bir karış toprağı için tüm insanlar bir ceset olarak ayağa kalkar Haysiyetinin bir zerresine, vatanın bir avuç toprağına vuku bulacak tecavüzün bütün mevcudiyetine vurulmuş darbe olacağını bundan böyle Türk milletinin farketmediğini düşünmek hatadır

Biz Balkanları niçin kaybettik biliyor musunuz? Bunun tek bir sebebi vardır Bu da Slav araştırma cemiyetlerinin kurduğu Dil Kurumlarıdır, bizim içimizde yaşamış insanların millî tarihlerini yazıp millî şuurlarını uyandırdığı vakit biz Balkanlarda Trakya hudutlarına çekildik

ATATÜRK, 1933

Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terkedilemez!!

Yüksel TÜRK! Senin için yüksekliğin hududu yoktur!

Arzumuz dıştan serbest, içeride pervasız ve şartsız millî egemenliği korumadan ibarettir Millî egemenliğimizin hattâ bir zerresini ayırmak niyetinde bulunanların kafalarını parçalayacağınızdan eminim

ATATÜRK (1923)

Milletim TÜRK, vatanım TÜRKİYE, ülküm TÜRKLÜK'cins!

Türk Milleti yüzyıllardan beri özgür ve müstakil yaşayan ve istiklâli yaşamak için şart saymış bir kavmin kahraman evlatlarından ibarettir Bu insanlar istiklalsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, 21 Haziran 1922 *

858,475Konular
981,253Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt