Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Atatürk Vecizeleri

Atatürk Vecizeleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
ATATÜRK VECİZELERİ

Beni görmek seslenmek mutlaka yüzümü görmek seslenmek değildir Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir

Cumhuriyeti,ve onun gereklerini yüksek sesle anlatınızBunu yüreklere koymak için elverişli olan hiçbir durumu kaçırmayınız

Bu memleket tarihte Türktü, halde Türktür ve daima Türk olarak yaşayacaktır1923

Ben,Türk ufuklarından bir gün mutlaka bir güneş doğacağına, bunun hararet ve kuvvetinin bizi ısıtacağına, bundan bize bir şiddet çıkacağına öyle emindim ki, bunu âdeta gözlerimle görüyordum 1937

Cumhuriyet etik üstünlüğüne dayanan bir ülküdür;Cumhuriyet erdemdir

Millî bağımsızlık pek bir nurdur oysa, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, değil olur Milletlerin esareti üzerine kurulmuş müesseseler bitmiş yıkılmağa mahkûmdurlar 1929

Milletimiz din ve dil gibi adaleli iki fazilete maliktir Bu faziletleri hiçbir baskı, milletimizin kalb ve vicdanından çekip alamamıştır ve alamaz1923

Bizce: Türkiye Cumhuriyet anlamınca bayan, bütün Türk tarihinde olduğu gibi bugün de en muhterem mevkide, her şeyin üstünde yüksek ve onurlu bir mevcudiyettir Memleket dayanışma isteyen bir birliğe muhtaçtır Alelâde politikacılıkla milleti ayırmak, hıyanettir1925

Yeni nesil, en büyük cumhuriyetçilik dersini bugünkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır 1924

Türk milleti kahramanlıkta olduğu değin, istidat ve liyakatte de bütün milletlerden üstündür Bu eser, Türk milletinin hürriyet ve özgür fikrinin ölmez âbidesidir Bu eseri meydana getiren bir milletin evlâdı, bir ordunun Başkumandanı olduğumdan tekrar tekrar mesut ve bahtiyarım 1927

Hiçbir sözümde milletime karşısında geri alma durumunda kalmadım Onları söylerken bir düş ardından koşan gibi, hayal şakıyan bir şair gibi değil, onları söylemekliğim bu milletteki kabiliyet unsurlarını bilmekliğimden idi1923

Milletimiz fazla büyüktür Hiç korkmayalım O, tutsaklık ve aşağılığı kabul etmez1919

Türk milletinin istidadı ve katî kararı medeniyet yolunda, aralıksız olarak, yılmadan, ilerlemektedir

Türk köylüsünü 'Efendi' yerine getirmedikçe memleket ve insanlar yükselemez İnsaf ve acıma dilenmekle halk işleri, devlet işleri görülemez; ırk ve devlet asalet ve bağımsızlığı temin edilemez1927

Sorumluluk yükü herşeyden, ölümden de ağırdır1915

Dünya üstünde yaşamış ve yaşamış milletler arasında demokrat doğan yegâne ahali Türklerdir 1937

Türk, tutsaklık kabul etmeyen bir millettir Türk milleti tutsak olmamıştır Ben gerektiği vakit en büyük hediyem elde etmek üzere Türk milletine canımı vereceğim1937

Dolayısıyla ya istiklâl, ya vefat! 1920 *

858,522Konular
981,262Mesajlar
31,115Kullanıcılar
Mehmet akf09Son üye
Üst Alt