Atatürk'ten Büyük Sözler İsteyenlere Atatürk'ün Sözleri Büyük Büyük Sözleri Atatürk'ün Sevgili melekler, sizlerle en son paylaştığımız Atatürkün bölücülükle ilgili sözleri adlı konumuzun peşinde bu kez Atatürkün sözleri büyük başlıklı konumuzu ekliyoruz 1549100828 1549100828 ataturktenbuyuksozleristeyenlere5c556720409fbataturktenbuyuksozleristeyenlere5c556720409fb ataturktenbuyuksozleristeyenlere5c556720409fb Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmuş bir milletiz Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yerine getirmek için kendinde güç bulacaktır Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır Samimi ve meşru edinmek şartıyla her fikre saygı duyarız Bağımsızlık aldırışsız ve kayıtsız şartsız milletindir Bilelim ama milli benliğini bilmeyen milletler diğer milletlere yem olurlar Ulusal mücadelelere şahsî hırs yok, milli ideal, milli övünç sebep olmuştur Türk Milletinin istidadı ve belli kararı medeniyet yolunda, defalarca, yılmadan ilerlemektir Uygar olmayan halk, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar Medeniyetin emir ve istek ettiğini yerine getirmek insan almak için yeterlidir Biz dünya medeniyeti ailesi içinde bulunuyoruz Medeniyetin bütün icaplarını kullanım edeceğiz Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur İşte şifre budur Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır Fakat Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır Idareli yeniden yapılanma, Türkiye'nin özgür, müstakil, her zaman daha kuvvetli, tekrar tekrar daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir Dünyanın her göre öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır Ben, ancak daha iyisini yapabildiğim şeyi imha edebilirim; yapamayacağım şeyi de imha edemem