Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Atatürk'ün Akıl Ve Bilime Verdiği Önemle İlgili Sözleri

Atatürk'ün Akıl Ve Bilime Verdiği Önemle İlgili Sözleri
0
391

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Atatürkün Akla ve Bilime Verdiği Tartma

*Bu dünyada her şey insan kafasından çıkar Bir insan başının ifade etmeyeceği hiçbir şeyi düşünemiyorum

İnsanların hayatına, faaliyetine başat olan kuvvet, yaratma buluş yeteneğidir 1930

*Ülkemizin en bayındır, en latif , en hoş yerlerini üç buçuk sene lekeli ayaklarıyla çiğneyen düşmanı yenen zaferin sırrı nerededir bilir misiniz ? Orduların yönetiminde , bilim ve fen ilkelerini rehber edinmektir Ulusumuzu yetiştirmek için temel olan okullarımızın, yüksek okullarımızın kurulmasında benzer yolu izleyeceğiz

*Zihin ve mantığın çözümleyemeyeceği mesele yoktur

*Ülkemiz içinde uygar düşüncelerin , modern ilerlemelerin bir an yitirmeksizin yayılması ve gelişmesi gerektir Bunun için tüm bilim ve fen adamlarının bu konuda çalışmayı bir namus borcu bilmesi gerekir

*Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve ulusun her bireyinin kafasına koyacağız *

Similar threads

Atatürk'ün Bilim İle İlgili Sözleri Atatürkün Bilim İle İlgili Sözleri Bilim, gerçeği bilmektir Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir Her işin esas hedefine kısa ve kestirme yoldan gelmek arzu edilmekle beraber, yolun ; mantıki ve bilhassa ilmi olması şarttır Ben askerî deha...
Cevaplar
0
Görüntüleme
289
Ataturkun Akla ve Bilime Verdiği Onem *Bu dunyada her şey insan kafasından cıkar Bir insan başının ifade etmeyeceği hicbir şeyi duşunemiyorum İnsanların hayatına, faaliyetine egemen olan kuvvet, yaratma icat yeteneğidir 1930 *Ulkemizin en bayındır, en latif , en guzel yerlerini uc...
Cevaplar
0
Görüntüleme
207
Atatürkün bilim ve teknolojiye verdiği tartma bildiren sözleri Dünyada her şey için ,hayat için, başarı için en reel yol gösterici bilimdir, fendir Bilim ve fennin dıştan yol gösterici çağırmak aymazlık , bilgisizlik ,dürüst yoldan çıkmışlıktır Yalnız bilimin ve fennin yaşadığımız her...
Cevaplar
0
Görüntüleme
308
Atatürk'ün Bilim İle İlgili Sözleri Atatürkün Bilim İle İlgili Sözleri Bilim, gerçeği bilmektir Hayatta en gerçek mürşit, ilimdir Her işin başlıca hedefine kısa ve kavrama yoldan gelmek arzu edilmekle beraber, yolun ; mantıki ve bilhassa ilmi olması şarttır Ben askerî zeka filân...
Cevaplar
0
Görüntüleme
173
atatürkün bilime verdiği önemle ilgili sözleri nelerdi? *Ben, manevî servet olarak hiç bir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kaide bırakmıyorum Benim manevî mirasım ilim ve akıldır Benden sonrakiler, bizim vermek zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar aleyhinde, şayet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
858,505Konular
982,701Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt