Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ataturkun Anıları Cumhuriyet

Ataturkun Anıları Cumhuriyet
0
84

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Ataturkun Cumhuriyet Anıları

Ataturkun cumhuriyet ile ilgili anıları

Ankara, 10 Cumhuriyet yılının buyuk sevinci icindedir Kent, baştanbaşa ışıklarla donatılmıştır Eğlence yerlerinde her Turk, tam bir bilincle devrimin kazanımlarını algılayarak neşe icinde eğlenmektedir Ataturk, resmi baloların verildiği yerlere uğradıktan sonra Halkevini de onurlandırmaktadır Orada, ulusal ve yerel giysileriyle coşan ve coşturan Turk koyluleriyle karşılaşır Bu ulusu ve bu ulkeyi kurtarmak icin atıldığı mucadelede kendine biricik guc ve erk kaynağı olan bu temiz yurekli yurt evlatlarının neşelerinden son derece duygulanmıştır Onları bir sure izler Cankayayı onurlandırır ve Efeleri buraya getiriniz! buyurur

Efelerin Cankayada, Ataturkun sofrasında nasıl coştuklarını ve nasıl coşturduklarını anlatmaya olanak yoktur Buyuk Ata, ortamın en heyecanlı bir anında, Ankara efelerinden birine sorar: “Efe, sen benim icin ne yapabilirsin?

Efe hic duraksamadan yanıtlar: Her şey

Orneğin?

Olurum

Şimdi butun dikkat Ataturke cevrilmiştir Kimse konuşmamakta, herkes onları dinlemektedir Ataturk, gozlerini cevresindekiler uzerinde bir kez gezdirdikten sonra Efe! diyor, Sozunde icten misin ?

Buyruk sizindir, Atam

Ataturk, elini dizinin ustune vuruyor Koy başını buraya!

Efe derhal başını Atanın dizlerine koydu ve başını koyar koymaz şakağında bir soğuk temas hissetti Bu, Ataturkun şakağına dayadığı tabanca namlusunun soğukluğuydu

Efe, bu soğuklukla birlikte şakağına dayanmış bir tabanca olduğunu gormuş, ancak en kucuk bir harekette bulunmamıştı Efe, Atası icin olumu seve seve kabul edebilirdi Ama Ataturk, ona kıyacak mıydı? Butun yuzlerin rengi bir anda solmuş, heyecan son haddini bulmuştu Solumaktan korkuyorlardı ve gozler Ataturkun elindeydi

Tabanca, efenin şakağına dayanmıştı Fişek surulmuş ve emniyet acılmıştı Ataturk, bir saniye bile surmeyen bu an icinde ve gozle fark edilemeyecek bir hızla tabancanın namlusunu şakağın yanından, belki bir santim kadar kaydırarak tetiği cekiyor Derin sessizliği yırtan korkunc tabanca sesi Kalpler, sanki yerinden kopacak

Orada bulunanların hepsinin beti benzi kul rengini almıştır Ancak, efenin başı hala Atanın dizindedir ve efede en kucuk bir kımıldanma yoktur Ataturk, efenin başını dizlerinden kaldırıyor; temiz alnını dudaklarına doğru cekiyor ve opuyor Daha biraz onceki havanın etkisinden kurtulamamış olanlara şu sozu soyluyor :

İşte, ben Anadolu Savaşını bunlarla ve boyle canlarını esirgemeyenlerle kazandım

imagesataturkunanilaricumhuriyet5b0e050d4771c

858,497Konular
982,018Mesajlar
29,999Kullanıcılar
xreplaSon üye
Üst Alt