Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ataturkun Anıları Yanına Aldığı İlk Er

Ataturkun Anıları Yanına Aldığı İlk Er
0
259

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Yanına Aldığı İlk Er

Yanına Aldığı İlk Er Mustafa Kemalin Anıları

O, Samsun'a cıktığı zaman, ustu başı yırtık, postalları patlamış, silahsız bir er gordu Yuzunun rengi bakıra donmuş, yağlan eriyip kemik ve sinir kalmış bu Turk askeri ağlıyordu O'na sordu:

Asker ağlamaz arkadaş, sen ne ağlıyorsun?

Er irkildi, başını kaldırdı Bu sesi tanıyordu ve bu yuz ona yabancı değildi Hemen doğruldu ve Anafartalar'daki Komutanını celik yay gibi selamladı

Soyle nicin ağlıyorsun?

İc Anadolu'nun yanık yurekli cocuğu icini cekti:

Duşman memleketi bastı, hukumet beni terhis etti Silahımızı elimizden aldı Toprağıma giren duşmanı ne ile oldureceğim?

Kemal Ataturk, er'in omzuna elini koydu:

Uzulme cocuğum, dedi Gel benimle!

ve Samsun deposunda giydirilip silahlandırarak yanına aldığı ilk er bu Mehmetcik oldu

Similar threads

Ataturkun Askerlik ile ilgili Anıları Bir aralık konu İstiklal Savaşı'na geldi Dikkat ettim, Binbaşılar dahil her komutanın hangi birliğe komuta ettiğini, nerede bulunduğunu, bir gun once olmuş gibi hatırlıyordu O savaş ki arac, gerec, personel kıtlığı bugun guc tasavvur edilirdi Tumenlere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
146
Ataturkun Askerlik Anıları Ataturkun Askerlik Anısı Ataturkun Askerliği hakkında anılar Bir aralık konu İstiklal Savaşı'na geldi Dikkat ettim, Binbaşılar dahil her komutanın hangi birliğe komuta ettiğini, nerede bulunduğunu, bir gun once olmuş gibi hatırlıyordu O savaş ki arac, gerec...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Mustafa Kemal Ataturk'un Hikayeleri Hikayeler Mustafa Kemal Ataturk YANINA ALDIĞI İLK ER O, Samsun'a cıktığı zaman, ustu başı yırtık, postalları patlamış, silahsız bir er gordu Yuzunun rengi bakıra donmuş, yağlan eriyip kemik ve sinir kalmış bu Turk askeri ağlıyordu O'na sordu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
YENİLSEYDİK SORUMLU BEN olACAKTIM Bir aralık konu İstiklal Savaşı'na geldi Dikkat ettim, Binbaşılar dahil her komutanın hangi birliğe komuta ettiğini, nerede bulunduğunu, bir gun once olmuş gibi hatırlıyordu O savaş ki arac, gerec, personel kıtlığı bugun guc tasavvur edilirdi Tumenlere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
kısa Ataturk hikayeleri Ataturkun kısa anıları HATAY 1923 yılı Martının On Beşi Pazar gunuydu Ataturk, Adana İstasyonunda trenden inmiş; sağı solu dolduran halkın coşkun alkışları, “Yaşa varol! sesleri arasında yaya olarak kente giriyordu Yarı yolda karalar giymiş bir kadın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
188
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,738Kullanıcılar
myanardag0Son üye
Üst Alt