Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ataturkun Avrupa Birliği İle İlgili Sozleri

Ataturkun Avrupa Birliği İle İlgili Sozleri
0
74

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Ataturkun AB Hakkındaki Sozleri

Mustafa Kemal'in Avrupa Birliği İle İlgili Sozleri

İsmet Paşa,Ata'ya Birleşmiş Milletler Topluluğuna girip girmeme konusunda

Ne yapacağız Paşam,girelim mi bu BM'ye?

diye sorduğunda Ataturk:

Biz şartlarımızı sunalım,kabul ederlerse bir duşunuruz sonra kararımızı bildiririz!diye cevap vermiştir

''Her Avrupa ulkesinde Turklere zorluk cıkarılıyorben birliğe girmek istemiyorum!''

Bugun Sovyetler Birliği dostumuzdur, muttefikimizdir Bu dostluğa ihtiyacımız vardır Fakat yarın ne olacagını kimse bugunden kestiremez Tıpkı Osmanlı gibi, tıpkı AvusturyaMacaristan gibi parcalanabilir, ufalanabilirBugun elinde sımsıkı tuttuğu milletler avuclarından kacabilirler Dunya yeni bir dengeye ulaşabilir işte o zaman Turkiye ne yapacağını bilmelidir Bizim dostumuzun idaresinde dili bir, inancı bir, ozu bir kardeşlerimiz vardır Onlara sahip cıkmaya hazır olmalıyız Hazır olmak yalnız o gunu susup beklemek değildir Hazırlanmak lazımdir Milletler buna nasıl hazırlanır? Manevi kopruleri sağlam tutarak Dil bir koprudur İnanc bir koprudurTarih bir koprudur Koklerimize inmeli ve olaylarin boldugu tarihimiz icinde butunleşmeliyiz Onlarin (soydaş Turk kardeşlerimizin) bize yaklaşmasını beklememeliyiz Bizim onlara yaklaşmamiz gereklidir

MUSTAFA KEMAL ATATURK

''Turk Birligi'nin bir gun hakikat olacagına inancım vardır Ben gormesem bile gozlerimi dunyaya onun ruyaları icinde kapayacağım Turk Birliği'ne inanıyorum Onu goruyorum Yarının tarihi yeni fasıllarını Turk Birliği ile acacak Dunya sukununu bu fasıllaricinde bulacaktır Turk'lugun varlığı bu kohne áleme yeni ufuklar acacak Guneş ne demek, ufuk ne demek o zaman gorulecek Hayatta yegane varlığım ve servetim Turk olarak doğmamdı''

MUSTAFA KEMAL ATATURK

858,496Konular
982,161Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt