Atatürk'ün Ayrımcılıkla İlgili Veciz Sözleri BURADA MELEKLER! Atatürk'ün Ayrımcılıkla İlgili Sözleri Atatürk'ün Ayrımcılıkla İlgili Söylediği Özlü Sözleri Hümanis düşüncelere sahip biri olarak bu yazımızda benim gibi ayrımcılığı sevmiyen tüm üyelerimiz ve misafirlerimiz için, Atatürk'ün ayrımcılıkla ilgili söylediği veciz sözleri paylaşımında bulunmak istiyorum ve siz kardeşlik yandaşı olan bütün arkadaşlarımı Atatürk'ün söylediği ayrımcılıkla ilgili sözleri ile başbaşa bırakıyorum 1549100885 1549100885 ataturkunayrimciliklailgiliozlusozleriburadamelekler5c556759ce75cataturkunayrimciliklailgiliozlusozleriburadamelekler5c556759ce75c ataturkunayrimciliklailgiliozlusozleriburadamelekler5c556759ce75c Atatürk bir sabahleyin Florya’dan Dolmabahçe sarayına dönüyorYeşilköy istasyonunun önünden geçerken birden otomobili durduruyor ve başyaver’e: Sorunuz, tren var mı? Diye dikte veriyor O sırada tren anında yol almak üzeredir, defalarca birlikte otomobilden inip yanındakilerle trene biniyor Karar ani verildiği ve uygulama edildiği için bu trene biniş anında kimsenin nazarı dikkatini çekmiyor Bir müddet sonra, her şeyden habersiz olan kondüktör ata’nın bulunduğu kompartımana geliyor Kafileyi görünce çekilmek istiyor Soy hemencecik sesleniyor; Vazifeni yap! (yanındakileri göstererek) bu efendilere niçin bilet sormuyorsun? Yanındakiler yanıt verirler Paşam biz mebusuz Tren bileti almayız Parasız seyahat ederiz Cet hayretle: Bu imtiyazı hiç beğenmedim, der Çok ayıp ve ilginç bir kaide Çok hoş halkçılık!