Ataturk'un Sozleri Buyuk
Buyuk Sozleri Ataturk'un
Biz Turkler, butun tarihimiz boyunca hurriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz
Turk cocuğu ecdadını tanıdıkca daha buyuk işler yapmak icin kendinde kuvvet bulacaktır
Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız
Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir
Bilelim ki milli benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar
Milli mucadelelere şahsi hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur
Turk Milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir
Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar
Medeniyetin emir ve talep ettiğini yapmak insan olmak icin yeterlidir
Biz dunya medeniyeti ailesi icinde bulunuyoruz Medeniyetin butun icaplarını tatbik edeceğiz
Yuksek Turk! Senin icin yuksekliğin hududu yoktur İşte parola budur
Benim naciz vucudum nasıl olsa bir gun toprak olacaktır Fakat Turkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır
Ekonomik kalkınma, Turkiye'nin hur, mustakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Turkiye idealinin belkemiğidir
Dunyanın her tarafından oğretmenler insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır
Ben, ancak daha iyisini yapabildiğim şeyi tahrip edebilirim; yapamayacağım şeyi de tahrip edemem
alıntı
Buyuk Sozleri Ataturk'un
Biz Turkler, butun tarihimiz boyunca hurriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz
Turk cocuğu ecdadını tanıdıkca daha buyuk işler yapmak icin kendinde kuvvet bulacaktır
Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız
Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir
Bilelim ki milli benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar
Milli mucadelelere şahsi hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur
Turk Milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir
Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar
Medeniyetin emir ve talep ettiğini yapmak insan olmak icin yeterlidir
Biz dunya medeniyeti ailesi icinde bulunuyoruz Medeniyetin butun icaplarını tatbik edeceğiz
Yuksek Turk! Senin icin yuksekliğin hududu yoktur İşte parola budur
Benim naciz vucudum nasıl olsa bir gun toprak olacaktır Fakat Turkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır
Ekonomik kalkınma, Turkiye'nin hur, mustakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Turkiye idealinin belkemiğidir
Dunyanın her tarafından oğretmenler insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır
Ben, ancak daha iyisini yapabildiğim şeyi tahrip edebilirim; yapamayacağım şeyi de tahrip edemem
alıntı