Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Atatürkün Eğitim Alanında Yaptıkları

0
86

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Atatürkün Eğitim Alanında Yaptığı yenilikler
atatürk ün eğitim alanında yaptığı araştırmalar
atatürkün eğitim alanında yaptıkları kısaca

Eğitim ve Kültür Alanında Yapılan Yenilikler:

3 Mart 1924 ’te Tevhidi Tedrisat Kanunu bildiri edildi Eğitim öğretim laikleştirildi Tüm okullar Milli Eğitim Bakanlığı ’na bağlandı Medrese ve okul ikiliğine son verildi

1 Kasım 1928 ’de Latin alfabesi kabul edildi

15 Nisan 1931 ’de Türk Tarih Kurumu kuruldu

12 Temmuz 1932 ’de Türk Dil Kurumu kuruldu

1924 ’te Topkapı Sarayı müze haline getirildi Aynı sene Etnografya Müzesi ve Hoş Sanatlar Akademisi açıldı

1933 ’te İstanbul Üniversitesi ve Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi açıldı *

Similar threads

Atatürkün Eğitim Alanında Yaptığı Yenilikler Nelerdir, Atatürkün Eğitim Alanında Yaptığı Yenilikler Maddeler Halinde, Atatürkün Eğitim Alanında Yaptığı Yenilikler ve tarihleri Atatürkün Eğitim Alanında Yaptığı Yenilikler *3 Mart 1924 ’te Tevhidi Tedrisat Kanunu ilan edildi Eğitim öğretim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
313
Ataturkun Eğitim Alanında Yaptığı yenilikler ataturk un eğitim alanında yaptığı calışmalar ataturkun eğitim alanında yaptıkları kısaca Ataturkun Eğitim Alanında Yaptıkları Eğitim ve Kultur Alanında Yapılan Yenilikler: 3 Mart 1924 ’te Tevhidi Tedrisat Kanunu ilan edildi Eğitim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Atatürkün Cumhuriyet Sonrası Yaptığı Yenilikleri Atatürkün Cumhuriyet Sonrası Yaptığı Yenilikler Nelerdir TEVHİDİ TEDRİSAT KANUNU VE MEDRESELERİN KALDIRILMASI Büyük zaferden sonra çağdaş bir eğitim sisteminin kurulması için düşündüklerini uygulamaya koydu Bu amaçla Türkiye Büyük Millet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
229
Atatürkün Yaptığı Yenilikler Nelerdir Siyasal Alanda Atatürkün getirdiği yenilikler Halifeliğin kaldırılması 3 Mart 1924 Saltanatın kaldırılması 1 Kasım 1922 Cumhuriyetin ilanı 29 Ekim 1923 Atatürkün Hukuk alanında getirdiği yenilikler Mecellenin kaldırılması 1924 1937 Türk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Atatürkün cumhuriyetten sonra yaptığı yenilikler nelerdir Siyasal Alanda Atatürkün getirdiği yenilikler Halifeliğin kaldırılması 3 Mart 1924 Saltanatın kaldırılması 1 Kasım 1922 Cumhuriyetin ilanı 29 Ekim 1923 Atatürkün Hukuk alanında getirdiği yenilikler Mecellenin kaldırılması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,986Kullanıcılar
Üst Alt