Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Atatürkün Eğitim Hayatı

Atatürkün Eğitim Hayatı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
atatürkün öğrenim hayatı
atatürkün mektep hayatı
atatürkün gittiği okullar
atatürkün okuduğu okullar

Atatürkün Eğitim Hayatı

Küçük Mustafa öğrenim çağına gelince Hafız Mehmet Efendi'nin semt mektebinde öğrenime başladı, sonradan babasının isteğiyle Şemsi Efendi Mektebi'ne geçti Ancak Mustafa Kemâl babasını fazla küçük yaşlarda kaybetti (1888) Böylece okuldan terketmek zorunda kaldı Mustafa ve annesi dayıları ile birlikte yaşamak üzere taşraya Rapla Çiftliği'ne gittiler Onu annesi büyüttü Mustafa çiftlikte çalışmaya başlamış, fakat annesi okula gitmemesi nedeniyle endişelenmeye başlamıştı Sonunda, annesinin Selânik'teki kız kardeşi ile birlikte yaşamalarına karar verildi Böylece Mustafa Selânik'e dönüp okulunu bitirdi Selânik Mülkiye Rüştiyesi'ne kaydoldu Kısa bir vakit sonradan 1893 yılında Askeri Rüştiye'ye girdi Bu okuldaki Matematik öğretmeni Mustafa Bey namına Kemâli ek etti Askeri Rüştiyeyi 1895 yılında bitirdikten sonradan, Mustafa Kemâl Manastırdaki Askeri İdadiye girdi 1899 yılında Manastır Askeri İdâdi'sini bitirip, 3 Mart 1899'da İstanbul'da Harbiye'nin hazırık sınıfına kaydoldu 1902 yılında teğmen rütbesiyle mezun oldu Harp Akademisi'ne devam etti 11 Ocak 1905'te kurmay yüzbaşı rütbesiyle Akademi'yi tamamladı *

Similar threads

Atatürk Eğitim Hayatı Hakkında Bilgi Ufak Mustafa öğrenim çağına gelince Hafız Mehmet Efendi'nin mahalle mektebinde öğrenime başladı, sonradan babasının isteğiyle Şemsi Efendi Mektebi'ne geçti Ancak Mustafa Kemâl babasını fazla minik yaşlarda kaybetti (1888) Böylece okuldan ayrılmak zorunda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
atatürkün öğrenim hayatı özet atatürkün öğrenim hayatı kısaca Atatürkün öğrenim hayatı özet Mustafa Kemal, Şemsi Efendi Mektebi'nden mezun olduktan sonradan Selanik Mülkiye Rüştiyesi'ne devam etti 1894 yılının TemmuzAğustos aylarında kendi kararı ile Askeri Rüştiye'ye başladı Öğretmenleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Atatürkün uzunca hayatı,Atatürkün hayatı geniş anlatım,Atatürkün hayatı,Atatürkün Tüm hayatı,Atatürkün çocukluğuAtatürkün katıldığı savaşlar,Atatürk Devrimleri,Atatürkün tüm yaşamı ATATÜRK'ün HAYATI Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Selânik'te Kocakasım Mahallesi, Islâhhâne...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
atatürkün mektep hayatı atatürkün okuduğu okullar atatürkün mektep yılları Mustafa, öğrenim yaşınaa girince Hafız Mehmet Efendi'nin mahalle mektebine başladı Sonradan babasının isteğiyle, yeni bir yöntemle öğretim yapmak üzere Selanik'te açılan, Şemsi Efendi Mektebi'ne geçti Bu sırada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Atatürk'ün öğrenim dönemi özet Minik Mustafa öğrenim çağına gelince Hafız Mehmet Efendi'nin semt mektebinde öğrenime başladı, sonra babasının isteğiyle Şemsi Efendi Mektebi'ne geçti Ama Mustafa Kemâl babasını çok ufak yaşlarda kaybetti (1888) Bu Nedenle okuldan ayrılmak zorunda kaldı Mustafa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,319Kullanıcılar
Üst Alt