Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Atatürkün eğitim ile ilgili sözleri kısa

Atatürkün eğitim ile ilgili sözleri kısa
0
204

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Yanıt: Atatürkün eğitim ile ilgili sözleri kısa

Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır

Ulusal Eğitim programımızın, Ulusal Eğitim siyasetimizin temel taşı, cahilliğin yok edilmesidir Cehalet yok edilmedikçe, yerimizdeyiz

En önemli ve verimli vazifelerimiz ulusal eğitim işleridir Milli eğitim işlerinde elbette zafere gelmek lazımdır Bir milletin hakiki kurtuluşu oysa bu şekilde olur

Hayatta en gerçek mürşit ilimdir

Ulusal eğitimde süratle yüksek bir seviyeye çıkacak olan bir milletin, hayat mücadelesinde fiziksel ve manevi tüm kudretlerinin artacağı muhakkaktır

Eğitimdir ama, bir milleti ya özgür, egemen, şanlı, yüksek bir kalabalık halinde yaşatır; ya da tutsaklık ve sefalete terk eder

Milletleri kurtaranlar yalnız ve oysa öğretmenlerdir Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet hemen şimdi halk adını almak kabiliyetini kazanmamıştır Ona basit bir kitle denir, ahali denemez Bir kitle halk müziği olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır

Milli eğitim ışığının memleketin en derin köşelerine kadar ulaşmasına, yayılmasına bilhassa uyarı ediyoruz

En büyük savaş, cahilliğe karşısında yapılan savaştır *

Similar threads

Atatürk'ün Eğitim İle İlgili Sözleri Öğretmenler her fırsattan yararlanarak halka koşmalı, ahali ile beraber olmalı ve halk müziği, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutan bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr hoca ve eğitimcileri, sizler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
Cevap: Ataturkun eğitim ile ilgili sozleri kısa Geleceğin guvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise oğretmene dayalıdır Milli Eğitim programımızın, Milli Eğitim siyasetimizin temel taşı, cahilliğin yok edilmesidir Cahillik yok edilmedikce, yerimizdeyiz En onemli ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Ataturk'un Eğitim İle İlgili Sozleri Oğretmenler her fırsattan yararlanarak halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, oğretmenin cocuğa yalnız alfabe okutan bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır Oğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakar oğretmen ve eğitimcileri, sizler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Atatürkün eğitim ile igili sözleri nelerdir? Ulusal eğitim ışığının memleketin en derin köşelerine değin ulaşmasına, yayılmasına özellikle dikkat ediyoruz 1924 Bir insanlar irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne dek parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin daimi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Eğitim İle İlgili Guzel Sozler Eğitim İlgili Guzel Sozler Geleceğin guvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise oğretmene dayalıdır Milli Eğitim programımızın, Milli Eğitim siyasetimizin temel taşı, cahilliğin yok edilmesidir Cahillik yok edilmedikce, yerimizdeyiz En...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
858,475Konular
981,229Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt