Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ataturk'un Eğitim ve Oğrenim Hayatı

Ataturk'un Eğitim ve Oğrenim Hayatı
0
141

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Ataturk'un Eğitim Hayatı Hakkında Bilgi

Kucuk Mustafa oğrenim cağına gelince Hafız Mehmet Efendi'nin mahalle mektebinde oğrenime başladı, sonra babasının isteğiyle Şemsi Efendi Mektebi'ne gecti
Kucuk Mustafa, Haziran 1887'de başladığı ilk oğrenimine bir sure annesinin arzusuna uyarak Hafız Mehmet Efendi'nin mahalle mektebinde devam etti; fakat cok gecmeden babasının isteği ile Selanik'te cağdaş eğitim yapan Şemsi Efendi Mektebi'ne gecti ve ilkokulu burada bitirdi Şemsi Efendi, yeni oğrencisinin yeteneklerini ve zekasını takdir ettiğinden, kucuk Mustafa'nın kendi okulunda bulunmasından son derece memnundu
Kucuk Mustafa, bu okulda okurken babası oldu Ali Rıza Efendi'nin olumu uzerine, Zubeyde Hanım uc cocuğu ile bir sure Selanik yakınlarındaki Lankaza'da bulunan Rapla ciftliğinde subaşılık yapan kardeşi Huseyin Efendi'nin yanına yerleşti Ciftlik hayatı nedeniyle kucuk Mustafa'nın oğrenimi ister istemez bir sure aksamıştı Fakat, cok gecmeden Selanik'e donerek halasının yanında, bıraktığı yerden oğrenimine devam etti

ATATURK'UN İLK OĞRETMENİ ŞEMSİ EFENDİ
Kucuk Mustafa, Şemsi Efendi İlkokulundan sonra bir sure Selanik Mulkiye Ruştiyesi'ne devam etti ise de Kaymak Hafız adlı Arapca oğretmeninin kendisine haksız yere sopa ile vurması uzerine bu okuldan ayrıldı ve 1894 yılının TemmuzAğustos aylarında kendi kararı ile Askeri Ruştiye'ye muracaat ederek oğrenimine burada devam etti Yazları, dayısı Huseyin Efendi'nin yanına gider, okul zamanına kadar ciftlikte kalırdı Mustafa, bu okulu gercekten sevmişti Arkadaşları arasında zekası ve ustun yetenekleri ile kısa zamanda kendisini gosterdi ve oğretmenlerinin sevgisini kazandı; oğretmenleri neredeyse kendisine bir arkadaş muamelesi yapma gereğini hissetmişlerdi

Bu okulda matematik oğretmenliği yapan Yuzbaşı Mustafa Efendi, genc oğrencisinin yetenekleri ve zekası karşısında sınıftaki diğer Mustafa'larla aralarındaki farkı belirtmek uzere oğrencisinin adının sonuna Kemalismini ilave etti Artık genc oğrenci Mustafa Kemal olmuştu