Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ataturkun Eğitime Verdiği Onem kısaca

Ataturkun Eğitime Verdiği Onem kısaca
0
294

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Ataturkun Eğitime Verdiği Onem

Eğitim milletlerin bağımsız yaşayabilmeleri, kalkınıp guclenmeleri bakımından hayati onem taşır

Ataturk'un eğitime verdiği onemi şu sozleri ile anlayabiliriz:
en onemli, en esaslı nokta eğitim meselesidir Cunku, eğitim bir milleti ya hur, bağımsız, şanlı, yuce bir toplum halinde yaşatır, ya da bir milleti esarete ve sefalete terkeder

Ataturk, Milli Eğitime bir başka acıdan da buyuk onem vermiştir: kurulan genc Cumhuriyet ve bu Cumhuriyetin dayandığı temel ilkeler, Turk inkılabı, ancak yetişecek guclu; aydınlık kafalı, sağlam karakterli yeni kuşaklarla ayakta durabilirdi Turk inkılabını ve Cumhuriyeti koruyacak kuşakları yetiştirmenin yolu eğitimdi
Ankara'da toplanan Muallimler Birliği(Oğretmenler Birliği) kongresinde, Ataturk eğitimin bu gorevini şu sozlerle ifade etmiştir:
Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır Hic bir zaman hatırınızdan cıkmasın ki Cumhuriyet sizden ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yuksek karakterli koruyucular ister Ataturk'e gore, kaynaşmış bir millet haline gelmenin, cağdaşlaşmanın, kalkınmanın, hur ve demokratik bir toplum olabilmenin en etkili aracı eğitimdi

Similar threads

Ataturkun Eğitime Verdiği Onem nedir? Ataturk'un eğitime ne kadar onem verdiğini aşağıdaki yazıyı okuyarak gorebilirsiniz Ataturkun Milli Eğitim konusuna gosterdiği ilgi ve bu konuda ileri surduğu goruşler incelendiği zaman, bu konuya adeta bir eğitim duşunuru gibi eğildiği, konunun butun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Ataturk'un Dayanışmaya Verdiği Onem Hakkında Bilgi Toplumsal dayanışma toplumun kurum ve kuruluşlarıyla ortak değerlerde birleşmesi ve birlikte hareket etmesidir Yaşamımızda toplumsal dayanışmanın cok onemli bir yeri olduğunu artık anlamamız gerekmektedir Cunku iyi yaşamamıza yardımcı olacak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Eğitim milletlerin bağımsız yaşayabilmeleri, kalkınıp guclenmeleri bakımından hayati onem taşır Ataturk'un eğitime verdiği onemi şu sozleri ile anlayabiliriz: en onemli, en esaslı nokta eğitim meselesidir Cunku, eğitim bir milleti ya hur, bağımsız, şanlı, yuce bir toplum halinde yaşatır, ya da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
173
Atatürkün Eğitime Verdiği Ağırlık Eğitim milletlerin egemen yaşayabilmeleri, kalkınıp güçlenmeleri bakımından hayatî yük taşır Atatürk'ün eğitime verdiği önemi şu sözleri ile anlayabiliriz: en önemli, en esaslı nokta eğitim meselesidir Çünkü, eğitim bir milleti ya özgürlük, egemen, şanlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
222
Ataturkun Eğitime Verdiği Onem hakkında bilgi Ataturkun Eğitime Verdiği Onem nedirHakkında bilgi Ataturkun eğitime ve eğitimciye verdiği onem Ataturkun gercekleştirmiş olduğu Harf devrimi, eğitim adına atılmış en onemli adımlardan birisidir Osmanlıca okuyup yazmanın zorluğu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
248
858,461Konular
981,109Mesajlar
29,529Kullanıcılar
peaceSon üye
Üst Alt