Ataturk'un Farklı Konularla İlgili Sozleri
Ataturk'un Değişik Konulardaki Sozleri
Turk miletine doğru ve guzeli veriniz, anlatınız, muhakkak kucaklar
Biz daima hakikat arayan, onu bulunca ve bulduğuna kani olunca acıkca soylemekten kacınmayan insanlar olmalıyız
İlerlemek yolunda vuku bulacam her muhim teşebussun, kendine gore muhim mahzurları vardır Bu mahzurların asgari hadde indirilmesi icin tedbirde ve teşebbuslerde kusur etmemek lazımdır
Giriştiğimiz buyuk işlerde, milletimizin yuksek kabiliyet ve yuksek sağduyusu başlıca rehberimiz ve başarı kaynağımız olmuştur
Turk kuvvet ve zekasının yenmediği ve yenemeyeceği gucluk yoktur
Bizim milletimiz derin bir maziye maliktir Turk cocugu ecdadını tanıdıkca daha buyuk işler yapmak icin kendinde kuvvet bulacaktır
Benim hayatta yegane fahrim, servetim Turklukten başka bir şey değildir
Bu memleket tarihte Turktu, halde Turktur ve ebediyen Turk olarak yaşayacaktır
Hakikati konuşmaktan korkmayınız
Tatbik eden, icra eden, karar verenden daima daha kuvvetlidir
Vaziyeti muhakeme ederken ve tedbir duşunurken; acı da olsa, hakikati gormekten biran geri kalmamak lazımdır Kendimizi ve birbirimizi aldatmak icin luzum ve mecburiyet yoktur
Luzumuna kani olduğumuz bir işi derhal yapmalıyız
Devlet ve fert birbirinin muarızı değil birbirinin tamamlayıcısıdır
Hukumetlerin icraatı menfi olup da millet itiraz etmez ve iktidarı duşurmezse butun kusur ve kabahatlara katılmış demektir
Millete efendilik yoktur Hizmet vardır Bu millete hizmet eden onun efendisi olur
alıntı
Ataturk'un Değişik Konulardaki Sozleri
Turk miletine doğru ve guzeli veriniz, anlatınız, muhakkak kucaklar
Biz daima hakikat arayan, onu bulunca ve bulduğuna kani olunca acıkca soylemekten kacınmayan insanlar olmalıyız
İlerlemek yolunda vuku bulacam her muhim teşebussun, kendine gore muhim mahzurları vardır Bu mahzurların asgari hadde indirilmesi icin tedbirde ve teşebbuslerde kusur etmemek lazımdır
Giriştiğimiz buyuk işlerde, milletimizin yuksek kabiliyet ve yuksek sağduyusu başlıca rehberimiz ve başarı kaynağımız olmuştur
Turk kuvvet ve zekasının yenmediği ve yenemeyeceği gucluk yoktur
Bizim milletimiz derin bir maziye maliktir Turk cocugu ecdadını tanıdıkca daha buyuk işler yapmak icin kendinde kuvvet bulacaktır
Benim hayatta yegane fahrim, servetim Turklukten başka bir şey değildir
Bu memleket tarihte Turktu, halde Turktur ve ebediyen Turk olarak yaşayacaktır
Hakikati konuşmaktan korkmayınız
Tatbik eden, icra eden, karar verenden daima daha kuvvetlidir
Vaziyeti muhakeme ederken ve tedbir duşunurken; acı da olsa, hakikati gormekten biran geri kalmamak lazımdır Kendimizi ve birbirimizi aldatmak icin luzum ve mecburiyet yoktur
Luzumuna kani olduğumuz bir işi derhal yapmalıyız
Devlet ve fert birbirinin muarızı değil birbirinin tamamlayıcısıdır
Hukumetlerin icraatı menfi olup da millet itiraz etmez ve iktidarı duşurmezse butun kusur ve kabahatlara katılmış demektir
Millete efendilik yoktur Hizmet vardır Bu millete hizmet eden onun efendisi olur
alıntı