Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ataturkun fikir hayatı ile ilgili anıları odev

Ataturkun fikir hayatı ile ilgili anıları odev
0
142

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Odevim icin Ataturk'un fikir hayatı ile ilgili anıları lazım Yardımcı olur musunuz

Ataturk'un modern bir devlet kurma fikri

Vatanı kurtarmış olmak, onun icin kafi değildi Milletini bir daha zillete sevk edecek bir idare şeklinden de onu kurtarmak lazımdı Tacidarların elinden de kurtarmak ve kendi kader ve talihlerine kendilerini hakim kılmak lazımdı İşte bu buyuk adam bunu yaptı

Memlekette Cumhuriyeti tesis ederek, hakimiyetin munhasıran (yalnız) millete ait olduğunu ilan etti Onun yegane gayesi, milletine en medeni milletlere layık olacak bir hukumet şekli bulmaktı Onu buldu ve yaptı

Bir gun hatırımda olmayan bir munasebetle demişti ki:

— Ben istese idim derhal askeri bir diktatorluk tesis eder ve memleketi oyle idareye kalkışırdım Fakat ben, istedim ki milletim icin modern bir devlet tesis edeyim ve onu yaptım

Hakikaten, milletin ebedi olarak kendi kendini idare etmesi, onun en buyuk gayesi idi ve bunu başardı

Similar threads

Mustafa Kemal Ataturkun Fikir Hayatı Ataturk'un Duşunce Hayatı imagesataturkunfikirhayati5b0ecd97b39bf Mustafa Kemal, olaylara ve geleceğe ait goruşleri ile her alanda duşunceleri olan buyuk bir fikir adamı idi Değişik konulardaki goruş ve duşuncelerini kafasında oluştururken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Ataturk'un fikir hayatı; Mustafa Kemal Ataturk, olaylara ve geleceğe ait goruşleri ile her alanda buyuk ve etkili duşunceleri olan ''buyuk bir fikir adamı''dır Genclik yıllarından itibaren Osmanlı Devleti'nin icinde bulunduğu durumla yakından ilgilenmiştir XX yuzyılın başları, Turk milleti icin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Ataturk, olaylara ve geleceğe dair goruşleri ile her alanda buyuk ve etkili duşunceleri olan ''buyuk bir fikir adamı'' olmuştur Genclik yıllarından başlayarak Osmanlı Devleti'nin icinde bulunduğu durumla yakınen ilgilenmiştir XX yuzyılın başları, Turk milleti icin cok acı olayların ortaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Ataturkun Hayatı Liderliği Askeri Siyasi Fikir Hayatı nedir ataturkun siyasi askeri ve fikir hayatını ile ilgili anıları ATATURKUN ASKERLİK HAYATI 19051907 yılları arasında Şam'da 5 Ordu emrinde gorev yaptı 1907'de Kolağası (Kıdemli Yuzbaşı) oldu 19 Nisan 1909'da İstanbul'a giren...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
ataturkun kucukluk anıları Ataturkun kucukluğu ile ilgili anı Mustafa Kemal Ataturk'un kızkardeşi Makbule Atadan'ın Ağabeyim Mustafa Kemalisimli anıları Selis Kitaplar tarafından yayımlandı Merhum Makbule Atadan'ın vefatından once gazeteci Şemsi Belli'ye anlattığı anıları ilk kez 1959'da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt