Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Atatürk'ün İlkeleri Kısa Anlatım

Atatürk'ün İlkeleri Kısa Anlatım
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Mustafa Kemal Atatürk'ün İlkeleri Kısa Anlatım

Atatürk'ün büyük bir fedâkarca kurduğu ve bizlere itimat ettiği en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti'nin daima yaşaması, onun ilke ve inkılaplarına sahip çıkması ile olur Çünkü bu ilke ve inkılaplar Türkiye'nin gelişmesinin yegane çizgisidir Türk insanına düsen görev önce Atatürk ilke ve inkılaplarını öğrenmek ve onların etrafında kenetlenmek, sonra da Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatmak olmalıdır Zira Atatürk Ilke ve İnkılapları Türk insanının kayda değer ülküsü ve idealleridir

Atatürk'ü öğrenmek bir bakıma Onun ilke ve inkılaplarını bilmekle baslar Bu ilkeler:

Cumhuriyetçilik İlkesi
Türk Milleti'nin özgür seçimlere dayanan en yerinde yönetim sekli Cumhuriyet'tir seklinde özetlenebilir

Milliyetçilik İlkesi
Türk Milleti'nin 2000 takvim tarihine uygu bir şekilde ırk olma ve yasama ilkesidir Türk bayrağı aşağıda yaşanan tasada ve kıvançta ayni duyguları paylasan herkesi Türk sayan ilkedir Böylece milletimizi birleştiren ve kaynaştıran bir ilke konumundadır

Halkçılık İlkesi
Türk Milleti'nin yasayan kitlesine ahali denir Dağıtılmış meslek ve etkinlikleri olan halkımızın el ve gönül birliğiyle çalışıp yurdumuzun kalkınmasını sağlaması demektir Bütün fertlerimizin birbirine saygılı ve fedakarlık duyguları içinde olmalarını önerir

Laiklik İlkesi
Devlet düzeninin ve hukuk kurallarının dine yok akla ve bilime dayandırılmasıdır Bu Nedenle din ve devlet isleri iki ayrı kurum olarak birbirine hasar vermeden görevlerini sürdüreceklerdir

Devletçilik İlkesi
Devletin, halkın rahatı için sosyal ve ekonomik alanlarda üretim ve teşebbüste bulunmasıdır Özel sektörün yapamadığı gerekli hizmetleri devlet yapar ve vatandaşa hizmet oturur Böylece endüstri ve sanayileşmede özel sektörün yanında devlet de bir sektör olarak atama yapar

İnkılapçılık (Devrimcilik) İlkesi : Türk Milleti ve Devleti'nin aralıksız olarak ilerleyen ülkeler yarışmasına katılmasıdır Türk toplumu endüstri, bilim, teknoloji, tip ve sanayi gibi her alanda, her turlu gelişmeye tanıdık olmayan kalmayacak kendini cağın gereklerine göre yenileyecektir

Atatürk İnkılaplarının (Devrimlerinin) Özellikleri

Atatürk ilkelerinin amacı Türk insanını atılgan, becerikli, barışsever, birleştirici yapmaktır Büyük Atatürk hayatta iken kendi de bu ilkeleri uygulamış ve bugünkü Türkiye'yi modern yapan inkılapları sağlamıştır Kısa bir ömre sığan bu inkılapları Avrupa ancak 200300 yılda yapabilmiştir *

858,506Konular
983,004Mesajlar
33,105Kullanıcılar
2955SamsunSon üye
Üst Alt