Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ataturk'un İlkeleri Kısa Anlatım

Ataturk'un İlkeleri Kısa Anlatım
0
103

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Mustafa Kemal Ataturk'un İlkeleri Kısa Anlatım

Ataturk'un buyuk bir ozveriyle kurduğu ve bizlere emanet ettiği en buyuk eseri Turkiye Cumhuriyeti'nin ebediyen yaşaması, onun ilke ve inkılaplarına sahip cıkması ile olur Cunku bu ilke ve inkılaplar Turkiye'nin gelişmesinin yegane cizgisidir Turk insanına dusen gorev once Ataturk ilke ve inkılaplarını oğrenmek ve onların etrafında kenetlenmek, sonra da Turkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır Zira Ataturk İlke ve İnkılapları Turk insanının onemli ulkusu ve idealleridir

imagesataturkunilkelerikisaanlatim5b0ecedef0c6a

Ataturk'u oğrenmek bir bakıma Onun ilke ve inkılaplarını bilmekle baslar Bu ilkeler:

Cumhuriyetcilik İlkesi
Turk Milleti'nin hur secimlere dayanan en uygun yonetim sekli Cumhuriyet'tir seklinde ozetlenebilir

Milliyetcilik İlkesi
Turk Milleti'nin 2000 yıllık tarihine yakışır bir şekilde millet olma ve yasama ilkesidir Turk bayrağı altında yaşanan tasada ve kıvancta ayni duyguları paylasan herkesi Turk sayan ilkedir Boylece milletimizi birleştiren ve kaynaştıran bir ilke konumundadır

Halkcılık İlkesi
Turk Milleti'nin yasayan kitlesine halk denir Ceşitli meslek ve etkinlikleri olan halkımızın el ve gonul birliğiyle calışıp yurdumuzun kalkınmasını sağlaması demektir Butun fertlerimizin birbirine saygılı ve fedakarlık duyguları icinde olmalarını onerir

Laiklik İlkesi
Devlet duzeninin ve hukuk kurallarının dine değil akla ve bilime dayandırılmasıdır Boylece din ve devlet isleri iki ayrı kurum olarak birbirine zarar vermeden gorevlerini surdureceklerdir

Devletcilik İlkesi
Devletin, halkın rahatı icin sosyal ve ekonomik alanlarda uretim ve teşebbuste bulunmasıdır Ozel sektorun yapamadığı zorunlu hizmetleri devlet yapar ve vatandaşa hizmet oturur Boylece endustri ve sanayileşmede ozel sektorun yanında devlet de bir sektor olarak gorev yapar

İnkılapcılık (Devrimcilik) İlkesi : Turk Milleti ve Devleti'nin durmadan ilerleyen ulkeler yarışmasına katılmasıdır Turk toplumu endustri, bilim, teknoloji, tip ve sanayi gibi her alanda, her turlu gelişmeye yabancı kalmayacak kendini cağın gereklerine gore yenileyecektir

Ataturk İnkılaplarının (Devrimlerinin) Ozellikleri

Ataturk ilkelerinin amacı Turk insanını atılgan, yaratıcı, barışcı, birleştirici yapmaktır Buyuk Ataturk hayatta iken kendi de bu ilkeleri uygulamış ve bugunku Turkiye'yi cağdaş yapan inkılapları sağlamıştır Kısa bir omre sığan bu inkılapları Avrupa ancak 200300 yılda yapabilmiştir

858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt