Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ataturkun Kadınlara Verdiği Haklar Madde Madde

Ataturkun Kadınlara Verdiği Haklar Madde Madde
0
92

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Ataturkun Kadınlara Verdiği Haklar

Ataturkun Kadınlara Verdiği Haklar Nelerdir

Darulfunun'da karma oğretime gecildi

Cumhuriyet ilan edildi Cumhuriyetin ilanıyla birlikte kadınların kamusal alana girmesini sağlayan yasal ve yapısal reformlar hızlandı

Tevhidi Tedrisat Kanunu (Oğrenim Birliği) cıkarıldı Boylece eğitim laikleştirilerek tum eğitim kurumları Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlandı Kız ve erkekler eşit haklarla eğitim gormeye başladı

Turk Medeni Kanunu'nu kabul edildi Kanun ile erkeğin cok eşliliği ve tek taraflı boşanmasına ilişkin duzenlemeler kaldırıldı, kadınlara boşanma hakkı, velayet hakkı ve malları uzerinde tasarruf hakkı tanındı 4 Nisan 1926 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kanun 4 Ekim 1926 tarihinde yururluğe girdi

Belediye yasası cıkarıldı Yasa ile kadınlara belediye secimlerinde secme ve secilme hakkı tanındı

Kadın ve cocukların korunmasına ilişkin ilk duzenleme Umumi Hıfzısıhha Kanunu ile yapıldı

Doğum izni duzenlendi

Kız cocuklarına mesleki eğitim vermek amacıyla Kız Teknik Oğretim Mudurluğu kuruldu

Koy Kanunu'nda değişiklik yapılarak kadınlara koylerde muhtar olma ve ihtiyar meclisine secilme hakları verildi

Anayasa değişikliği ile kadınlara secme ve secilme hakkı tanındı Turkiye bu hakkı kadınlara tanıyan ilk Avrupa ulkesi oldu Turk kadını bu yeni haklarını hemen kullandı

İş Kanunu yururluğe girdi Kadınların calışma hayatına duzenleme getirildi

Kadınların yeraltında ağır ve tehlikeli işlerde calıştırılması 1935 tarihli 45 sayılı ILO sozleşmesi ile yasaklandı

alıntı

858,497Konular
982,551Mesajlar
30,289Kullanıcılar
rogeneSon üye
Üst Alt