Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Atatürkün kısa anıları

Atatürkün kısa anıları
0
246

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Atatürkün anıları kısa, kısa Atatürk anıları, Atatürkle ilgili kısa anılar

YURDUMUN TOPRAĞI TEMİZDİR

Kral Edvard İstanbul'a geldiği zaman,yatından bir motora binerek Dolmabahçe Sarayına yanaştı
Atatürk rıhtımda onu bekliyorduDeniz dalgalıydıKralın bindiği motor,inip çıkıyordu
İmparator rıhtıma çıkmak istediği bir sırada,eli yere değerek tozlandı
O sırada Atatürk elini uzatmış bulunuyordu
Bunu görebilen Kral bir mendille elini silmek istediği zaman Atatürk:
Yurdumun toprağı temizdir,o elinizi kirletmez,diyerek Kralı elinden tutup rıhtıma çıkardı

DEVRİM BIR ANDA BELKI DA OLMAZ

Atatürk yazı devrimini gerçekleştirmişti
Yaşlı,genç,kadın,erkek tüm yurttaşlar yeni harfleri öğrenmek için gece gündüz kurslara gidiyorlardı
Devrimi izleyen iki yıl içinde bir buçuk milyon vatandaş okur yazan olmuştu
yazı devriminin en dikkate layık yanı,Atatürk'ün bu devrimin yerleşmesinde en minik bir ihmali bile kabul etmemiş olmasıdır
Örneğin bazı kimseler kendisine:
Paşam,ilkokulların birincil sınıflarından itibaren yeni harflerle öğretime başlayalım
O kuşakla birlikte ortaokulu,liseyi ve üniversiteyi izletelim,diyorlardı
Atatürk bu gösterme ve düşüncelerin hiçbirisine yanaşmadı Ihtilal ya aniden olur,yada hiç olmaz,dedi

YAPACAKLARIMDAN SÖZ EDİN

Bir soruşturma dolayısıyla,Atatürk'ün başardığı işlerden Vasıf Çınar laf açmıştı
Kendisine Sordu:
Sizin en büyük eseriniz hangisidir?
Atatürk'ün kısa cevabı şu olmuştu:
Benim yaptığım işler,biri ötekine tabi gerekli olan işlerdirFakat,bana yaptıklarımdan değil,
Yapacaklarımdan laf edin

iNANMAYANLAR DA HAKLIYDILAR

Mustafa Kemal gerçekçi bir liderdi Lekelemelerin politika kadrosunu nasıl daraltacağını ve kendisini bir avuç partizan takımı elinde bırakacağını düşünerek, dobra dobra bir suç işlemiş olanlar dışarıda yalnız kişisel değerlere saygı gösterdi Sicil yoklamalarına talep etmedi Bir gün bana:
Kuvayı Milliye'ye inanmayanlar da inananlar değin haklı idiler, demişti *

858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt