Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Atatürk'ün kişisel özellikleri ile ilgili sözler

Atatürk'ün kişisel özellikleri ile ilgili sözler
0
322

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
ATATÜRK ’ÜN KARAKTER ÖZELLİKLERİYLE İLGİLİ SÖZLERİ

Bu sayfamızda Atatürkün bireysel özellikleri ve bunlarla ilgili sözleri, Atatürkün bireysel özellikleri ile ilgili veciz sözleri, Atatürk ün kişisel özellikleri ile ilgili sözleri bulunmaktadır

Atatürk ’ün Vatanseverliği ile ilgili sözleri;

“Ben icap ettiği vakit en büyük hediyem almak üzere Türk milletine canımı vereceğim K Atatürk

Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz K Atatürk

Bu vatan çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya layıktır K Atatürk

Atatürk ’ün İdealistliği ile ilgili sözleri;

Ne dek varlıklı ve rahat içinde olursa olsun, bağımsızlıktan mahrum bir millet, uygar insanlık karşı uşak edinmek mevkiinden yüksek bir davranışa yargı kazanamaz K Atatürk

Türkiye halkı asırlardan beri bağımsızlık ve müstakil yaşayan ve istiklali bir lazımı hayatiye telakki etmiş bir kavmin kahraman evlatlarıdır Bu ahali istiklalsiz yaşamamıştır Yaşayamaz ve yaşamayacaktır K Atatürk

Memleket kesinlikle çağdaş, uygar ve rahatlık içinde olacaktır Bizim için bu hayat davasıdır K Atatürk

Atatürk ’ün İleri görüşlülüğüyle ile ilgili sözleri;

“Yolunda yürüyen bir yolcunun yalnız ufku görmesi kafi değildir Belli ufkun ötesini de görmesi şarttır K Atatürk

Çanakkale Savaşları ’nda düşmanın amacını, sonuç yapacağı bölgeleri, tahmin etmesi ve çeşitli tedbirleri alması O ’nun ileri görüşlülüğünün en önemli göstergelerinden birisidir

Atatürk ’ün inkılapçılığı ile ilgili sözleri;

“İnkılâp var olan müesseseleri cebren değiştirmek demektir Türk milletini son asırlarda geri bırakmış olan müesseseleri yıkarak, yerlerine milletin en yüksek medenî gereklerine kadar ilerlemesini sağlayacak yeni müesseseleri koymuş olmaktır K Atatürk

“Baylar, yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılâpların amacı, Türkiye Cumhuriyeti halkını en ince ayrıntısına kadar zamana uygun ve tüm kasıt ve biçimleri ile medeni bir sosyal toplum durumuna ulaştırmaktır İnkılâplarımızın temel ilkesi budur K Atatürk

Atatürk ’ün sabırlı ve disiplinli olması ile ilgili sözleri;

“Ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim K Atatürk

“Hayatın her safhasında olduğu gibi, özellikle öğretim hayatında da disiplin başarının esasıdır K Atatürk

Atatürk ’ün Akılcı ve Realist Oluşu ile ilgili sözleri;

“Dünyada her şey için, medeniyet için, yaşam için, muvaffakiyet için en gerçek mürşit ilimdir, fendir

“Hafıza ve mantığın halledemeyeceği mesele yoktur

Atatürk ’ün Birleştirme ve Bütünleştirme Gücü ile ilgili sözleri;

“Insanlar dil, kültür ve mefkure birliği ile birbirine yan vatandaşların teşkil ettiği bir siyasi ve içtimai heyettir“

“ Türkiye Cumhuriyeti halkını; ayrı ayrı sınıflardan oluşmuş yok, fakat bireysel ve sosyal yaşam içinde meslek bölümü itibariyle çeşitli mesleklere bölünmüş bir toplum olarak görmek başlıca prensiplerimizdendir

“Halk Müziği ve biz yok, birlik halinde halk var Biz ve millet ayrı olarak şeyler değiliz Ve şunu kesin olarak söyleyeyim ama, bir halk müziği, varlığı ve bağımsızlığı için her şeye girişir ve bu hedef uğruna her fedakarlığı yaparsa, başarılı olmaması muhtemel değildir Şüphesiz başarır Başaramazsa o halk müziği ölmüş demektir

Atatürk ’ün hakikati arama gücü ile ilgili sözleri;

“Bizim; akıl, mantık, akıl ile hareket etmek en büyük özelliğimizdir

“Bizim zihin, akıl ile hareket etmek şiarımızdır

“Hakikati konuşmaktan korkmayınız “

Atatürk ’ün yöneticiliği ile ilgili sözleri;

“ Verdiğiniz emrin yapıldığından belli olmak istiyorsanız ta en son gerçekleşme ucuna değin kendiniz onun başında bulunacaksınız

“Benim her emrim yapılır; çünkü benden yapılamayacak emirler çıkmaz

“Büyük kararlar devretmek kâfi değildir Bu kararları cesaret ve şüphesiz başvuru formu etmek lâzımdır

Atatürk ’ün sanat ve sanatçıya verdiği tartma ile ilgili sözleri;

“Hepiniz mebus olabilirsiniz, vekil olabilirsiniz, hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat bir sanatkar olamazsınız

“Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir

Atatürk ’ün açık sözlülüğü ile ilgili sözleri;

“Ben düşündüklerimi sevdiklerime olduğu gibi söylerim aynı zamanda gerekli olmayan bir sırrı kalbimde taşımak iktidarında olmayan bir adamım Çünkü ben bir insanlar adamıyım Ben düşüldüklerimi defalarca halkın karşı söylemeliyim Yanlışım varsa ahali tekzip eder Lakin şimdiye kadar bu açık konuşmada halkın beni yalanlama ettiğini görmedim

Atatürk ’ün eğitimciliği ile ilgili sözleri;

“Ulusal Eğitimin gayesi yalnız hükümete memur geliştirmek değil, daha fazla memlekete ahlaklı, karakterli, cumhuriyetçi, inkılâpçı, olumlu, atılgan, başladığı işleri başarabilecek kabiliyette, doğru, dalgın, iradeli, hayatta rastlayacağı engelleri aşmaya kudretli, şahsiyet sahibi genç yetiştirmektir Bunun için de öğretim programları ve sistemleri ona tarafından düzenlenmelidir “

“Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar aydınlık zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi fakat irfan ordusuna bağlıdır

“Gelecek için hazırlanan vatan çocuklarına, hiçbir güçlük karşısında baş eğmemelerini; dayanıklılık ve metanet ile çalışmalarını; çocuklarımızın anne ve babalarına da yavrularının öğrenimlerini tamamlamaları için her fedakarlığı göze almalarını tavsiye ederim Büyük tehlikeler önünde uyanan milletlerin ne dek sebatkar olduklarını tarih doğrulamaktadır Silahıyla olduğu gibi aklıyla da mücadele etmek zorunda olan milletimizin birincisinde gösterdiği kudreti ikincisinde de göstereceğine katiyen şüphem yoktur

“Millete gideceği yolu gösterirken dünyanın her türlü ilminden, keşiflerinden, gelişmelerinden yararlanalım, lakin unutmayalım fakat, asıl temeli kendi içimizden içeri almamak zorundayız

Atatürk ’ün yöneticiliği (Liderliği) ile ilgili sözleri;

“ Peşine Düşüp Takip edilen amaçlar hiçbir vakit bireysel olmamalıdır Geçmiş sistemlere alt kalanlar ve geleneklerden sıyrılamayanlar hiçbir zaman çağdaş bir devlet meydana getiremezler

“Türk ’ün onuru, kendine güveni ve yetenekleri çok yüksek ve büyüktür Böyle bir ulus, esir yaşamaktansa değil olsun daha iyidir Öyleyse ya istiklal ya vefat!

“Milleti aldatmayacağız! Millete, daima ve defalarca gerçeği söyleyeceğiz Ola Ki hata ederiz, hatalı şeyleri reel zannederiz Lakin insanlar onu düzeltsin

Atatürk ’ün gurura ve ümitsizliğe yer vermemesi ile ilgili sözleri; Atatürk ’ün gurura kapılmaması ile ilgili sözleri

Yaptığımız hizmetlerle öğünmüyoruz Yapacağımız hizmetlerin öğünmeye değer olabileceği ümidiyle avunma oluyoruz

Muvaffakiyetlerde gururu yenmek, felaketlerde ümitsizliğe mukavemet etmek lazımdır

“ Vatanın kurtuluşu ve kazanılan zaferler Türk ordusu ile büyük Türk milletinin gösterdiği yiğitlik ve fedakarlıklar eseridir

Atatürk ’ün insan ve halk müziği sevgisi ile ilgili sözleri;

“Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir milletinde Anadolu köylü kadınının üzerinde bayan çalışmasını zikretmeye olanak yoktur ve dünyada hiçbir milletin kadını Ben Anadolu kadınının daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını dek himmet gösterdim diyemez

“Büyük devletler kuran ecdadımız, büyük ve şümullü medeniyetlere de sahip olmuştur Bunu çağırmak, tetkik etmek, Türklüğe ve cihana söylemek bizler için bir borçtur

“Milletimiz fazla büyüktür Hiç korkmayalım O, tutsaklık ve aşağılığı kabul etmez *