Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Atatürk'ün okuduğu Okulların Bugünkü adları ve durumları

Atatürk'ün okuduğu Okulların Bugünkü adları ve durumları
0
296

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Atatürk'ün Gittiği Okulların Bugünki adları ve durumları

Şemsi Efendi Mektebi
Manastır'da bulunan ve Sabetayist olarak aşina Şemsi Efendi'nin (ö 1917) kurucusu olduğu şimdiki Feyziye Mektepleri'nin öncüsü okuldur Mustafa Kemal Atatürk, Semt Mektebi'nden daha sonra burada okuduAyrıca bu mektep Mustafa Kemalin Atatürkçü kişiliğinin oluşmasında etkin olmuştur
Mektep çağdaş ve laik bir okuldu ve bu özellikleri nedeniyle her zaman muhafazakar kesimlerin saldırısına uğramış ve zarar görmüştü
Şemsi Efendi Mektebi'nin devamı olan Şişli Terakki Lisesi halen Teşvikiye'de bulunmaktadır

Kuleli Askeri İdadisi
Kuleli Askeri Lisesi, İstanbul Boğazı kıyısında bulunan ve başlıca yüksek gelirli insanların oturduğu boğazda çok güzel bir mahalle ve kuleli askeri lisesinin bulunduğu yerdir

Manastır Askeri İdadisi
Mustafa Kemal Atatürk'ün 18961898 yılları arasında okuduğu okulun adıdır Manastır Askeri İdadisi Makedonya'nın Manastır şehrinde bulunmaktadır ve günümüzde müze olarak kullanılmaktadır Binanin ikinci katında Mustafa Kemal için bölünmüş bir bölüm vardır

Mektebi Harbiyei Şahane (Harp Okulu)
Kara Harp Okulu (KHO) ya da geleneksel adıyla Harbiye, Ankara'da konuşlanmış, Türk Kara Kuvvetleri'nin muvazzaf subay kaynağı, lisans seviyesinde eğitim veren harp akademisi

Erkanı Harbiye Mektebi (Harp Akademisi)
Harp Akademileri Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne alt lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) düzeyde eğitim ve öğretim veren, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kurmay subay yetiştiren bir askeri akademidir

Kaynak:wikipedi *

858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt