Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ataturk'un Soylediği Butun Sozleri

Ataturk'un Soylediği Butun Sozleri
0
80

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Ataturk'un Sozleri

Tam bağımsızlık, ancak mali bağımsızlık ile mumkundur Bir devletin maliyesi bağımsızlıktan yoksun olunca, o devletin butun hayat ışıklarında bağımsızlık felc olur

Benim Turk milletine, Turk cemiyetine, Turkluğun istikbaline ait odevlerim bitmemiştir, siz onları tamamlayacaksınız Siz de, sizden sonrakilere benim sozumu tekrar ediniz

İstiklal, istikbal, hurriyet, herşey adaletle kaimdir!

Uluslar, egemenliklerini gecici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve guvenmemelidir Cunku meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir Meclislerin oyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir

Gencler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hurriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız Yukselen yeni nesil, istikbal sizsiniz Cumhuriyeti biz kurduk, onu yukseltecek ve yaşatacak sizsiniz

Butun umidim gencliktedir

Ey yukselen yeni nesil, istikbal sizindir Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yukseltecek ve surdurecek sizlersiniz

Herkes ulusal gorevini ve sorumluluğunu bilmeli, memleket meseleleri uzerinde o duşunceyle, duşunup calışmayı gorev edinmelidir

Kendiniz icin değil, bağlı bulunduğunuz ulus icin elbirliği ile calışınız Calışmaların en yukseği budur

Ey Turk Gencliği! Birinci vazifen, Turk istiklalini, Turk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve mudafaa etmektir
Turk cocuğu ecdadını tanıdıkca daha buyuk işler yapmak icin kendinde kuvvet bulacaktır

Turkiye Cumhuriyetinin, ozellikle bugunku gencliğine ve yetişmekte olan cocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Turk'ten cok geriydi Manada, fikirde, tarihte bu boyleydi Eğer bugun batı teknikte bir ustunluk gosteriyorsa, ey Turk Cocuğu, o kabahat da senin değil, senden oncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur Şunu da soyleyeyim ki, cok zekisin! Bu belli Fakat zekanı unut! Daima calışkan ol

Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak oğretmenlerdir Oğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henuz bir millet adını alma yeteneği kazanmamıştır

Turkiye Cumhuriyeti'ni kuran Turkiye halkına Turk milleti denir

Cumhuriyeti kuranlar onu korumaya da muktedir olmalıdır

Tarihi yaşadığımız gibi yazdık, fakat geleceği cumhuriyete inananlara, onu koruyanlara ve yaşatacaklara emanet etmek lazımdır

Asıl onemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, icerdeki cephenin suskunluğudur

Oğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yuksek karakterli muhafızlar ister Yeni nesli bu ozellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir

Bugun hepimize duşen ortak gorev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip cıkmak, Canakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır Turk Ulusu dili, kulturu, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele guclu bicimde yuruyecektir

Sizler, yani yeni Turkiye'nin genc evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz Dinlenmemek uzere yurumeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar Turk Gencliği gayeye, bizim yuksek idealimize durmadan, yorulmadan yuruyecektir

Oğretmenler! Cumhuriyet sizden duşunceleri hur, vicdanı hur, irfanı hur nesiller ister

Oyle istiyorum ki, Turk Dili bilim yontemleriyle kurallarını ortaya koysun ve her dalda yazı yazanlar, butun terimleriyle coğunluğun anlayabileceği guzel, ahenkli dilimizi kullansınlar

Okul, genc beyinlere insanlığa saygıyı, millet ve ulkeye sevgiyi, bağımsızlık onurunu oğretir

Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki, Turk milleti, Turk sanatı, Turk iktisadiyatı, Turk şiir ve edebiyatı butun guzellikleriyle gelişir

Muspet bilimlerin temellerine dayanan, guzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yukselmiş olan erdemli, kudretli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin acık dileğidir

Bilelim ki, milli benliğini bilmeyen milletler, başka milletlere yem olurlar

Milletlerin tarihinde bazı donemler vardır ki, belli amaclara erişebilmek icin maddi ve manevi ne kadar kuvvet varsa hepsini bir araya toplamak ve aynı doğrultuya yoneltmek gerekir Yakın yıllarda milletimiz, boyle bir toplanma ve birleşme hareketinin onemli sonuclarını kavramıştır Memleketin ve devrimin, iceriden ve dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı korunması icin, butun milliyetci ve cumhuriyetci kuvvetlerin bir yerde toplanması gerekir Aynı cinsten olan kuvvetler, ortak amac yolunda birleşmelidir

Bircok guclukler ve engeller karşısında bulunduğumuzu biliyoruz Bunların hepsini inceleme ile, gayret ve iman ile ve millet aşkının sarsılmaz kuvvetiyle birer birer cozup sonuclandıracağız O millet aşkı ki, her şeye rağmen icimizde sonmez bir kuvvet, dayanıklılık ve ateş kaynağıdır

Bizim milletimiz vatanı icin, ozgurluğu ve egemenliği icin ozverili bir halktır; bunu kanıtladı Milletimiz, yaptığı devrimlerin kıskanc savunucusudur da Benliğinde bu erdemler yerleşmiş bir milleti, yurumekte olduğu doğru yoldan hicbir kimse, hicbir kuvvet alıkoyamaz

Arkadaşlar! Devrimimiz Turkiye'nin yuzyıllar icin mutluluğunu ustlenmiştir Bize duşen onu kavrayarak ve takdir ederek calışmaktır

bu ulusa ve ulkeye hizmet gorevi bitmeyecektir

Turk Milleti yeni bir iman ve kesin bir milli azim ile yeni bir devlet kurmuştur bu devletin dayandığı esaslar Tam Bağımsızlıkve Kayıtsız Şartsız Milli Egemenlikten ibarettir Yeni Turkiye devletinin yapısının ruhu Milli Egemenliktir Milletin Kayıtsız Şartsız Egemenliğidir

Hicbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; calışkan olmak!

Biz buyuk bir inkılap yaptık Memleketi bir cağdan alıp yeni bir cağa goturduk

Devrimin amacını kavramış olanlar surekli olarak onu koruma gucune sahip olacaklardır

Ne mutlu Turkum diyene!

Ne kadar zengin ve mureffeh olursa olsun, istiklalden mahrum bir millet, medeni insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yuksek bir muameleye layık sayılamaz

Ozgurluk ve bağımsızlık benim karakterimdir Ben milletimin en buyuk ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım Cocukluğumdan bugune kadar ailevi, hususi ve resmi hayatımın her safhasını yakından bilenler bu aşkım malumdur Bence bir millete şerefin, haysiyetin, namusun ve insanlığın vucut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin ozgurluk ve bağımsızlığına sahip olmasıyla kaimdir Ben şahsen bu saydığım vasıflara, cok ehemmiyet veririm Ve bu vasıfların kendimde mevcut olduğunu iddia edebilmek icin milletimin de aynı vasıfları taşımasını esas şart bilirim Ben yaşabilmek icin mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanlığı teşkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabı olan dostluk ve siyaset munasebetlerini buyuk bir hassasiyetle takdir ederim Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgecinceye kadar, amansız duşmanıyım

Yurtta sulh, cihanda sulh

Turk milletinin istidadı ve kati kararı medeniyet yolunda durmadan, yılmadan ilerlemektir

Turk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir

Yeni kuşak, en buyuk cumhuriyetcilik dersini bugunku oğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri oğretmenlerden alacaktır

Milli mucadelelere şahsi hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur

Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkca, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuclar vermesi ancak eğitim ordusuyla mumkundur

Milli his ile dil arasındaki bağ cok kuvvetlidir Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir Turk dili, dillerin en zenginlerindendir Yeter ki, bu dil şuurla işlensin Ulkesini, yuksek bağımsızlığını korumasını bilen Turk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır

Bir dinin tabii olması icin akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır

Her fert istediğini duşunmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, sectiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hurriyetine sahiptir Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz

Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar oğretmen ve eğiticileri, sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakarlığınız derecesiyle mutenasip bulunacaktır