nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Atatürk'ün kısa sözleri
· Yurtta sulh, cihanda sulh
· Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum
· Memleketin efendisi hakiki müstahsil olan köylüdür
· Doğruyu söylemekten korkmayınız
· Beni bakmak demek mutlaka yüzümü bakmak çağırmak değildir
Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve
hissediyorsanız bu yeterlidir
· Türkiye Cumhuriyeti mutlu, varlıklı ve muzaffer olacaktır
· Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur
· Ordular, birincil hedefiniz Akdenizdir İleri !
· Büyük hedefimiz, milletimizi en yüksek uygarlık seviyesine
ve refaha ulaştırmaktır
· Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür
· Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden
sonradan, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler
kazanmaya devam edeceğiz
· Zafer, Zafer benimdirdiyebilenindir Başarı ise,
Başaracağımdiye başlayarak sonunda Başardım
diyebilenindir
· Bağımsızlık verilmez, alınır
· Bağımsızlık, kayıtsız şartsız ulusundur
· Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir
· Öğretmenler: Yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır
· Hayatta en gerçek mürşit ilimdir
· Türk Milleti egemen yaşayan ve bağımsızlığı varolmalarının
yegane koşulu olarak kabul etmiş gözü kara insanların torunlarıdır
Bu ırk hiçbir vakit bağımsızlık olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz
ve yaşamayacaktır
· Biz Türkler tarih her tarafında hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz
· Milletimiz davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir
bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur
· Özgürlük olmayan bir memlekette vefat ve çöküntü vardır Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir 1906
· Ben askerliğin herşeyden ziyade sanatkarlığını severim 1912
· Savaş için düşmanı ordugahımızda beklemektense, onu uzakta karşılamak yeğdir 1914
· Tarih bir milletin kanını, varlığını hiçbir zaman red edemez 1919
· Bütün ümidim gençliktedir 1919
· Ne mutlu Türkümdiyene
· Geldikleri gibi giderler
· Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ama
Türkiye Cumhuriyeti ebediyen payidar kalacaktır
· Bu millete çok şey öğretebildim ama onlara uşak olmayı
bir türlü öğretemedim
· Yargı gücü egemen olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunamaz 1920
· Büyük Türk ordusu! Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz ve daha sağlam bir askere rastgelinmemiştir 1921
· Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir 1921
· Hiçbir başarı kasıt değildir Başarı, ama kendisinden daha büyük bir amacı elde etmek için ana bir vasıtadır 1921
· Millete efendilik yoktur Hizmet vardır Bu millete hizmet eden onun efendisi olur 1921
· Basın milletin karşılıklı sesidir Başlıbaşına bir zorlama, bir okul, bir öncüdür 1922
· Tam serbest, ancak hesaplı bağımsızlıkla mümkündür 1922
· Yarım hazırlıkla, yarım tedbirle taarruz, hiç taarruz etmemekten daha fenadır 1922
· Bayrak bir milletin serbest alametidir Düşmanın da olsa hürmet etmek lazımdır 1922
· Eğitim işlerinde behemahal muzaffer elde etmek lazımdır Bir milletin hakiki kurtuluşu oysa bu surette olur 1922
· Her çiftçi ailesinin geçineceği ve çalışacağı toprağa sahip olması mutlaka lazımdır Vatanın sağlam temeli ve bayındır ışık halkası getirilmesi bu esastadır 1922
· Zamanın değişmesi ile hükümlerin değişmesi inkar olunamazkaidesi yargı sistemimizin temel taşıdır 1922
· Türkiye' nin reel efendisi, gerçek imalatçı olan köylüdür O halde, herkesten daha fazla refah, saadet ve servete müstehak olan köylüdür 1922
· Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir fakat Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir 1922
· Mektep, genç beyinlere insalığa saygıyı, ahali ve ülkeye sevgiyi, özgürlük onurunu öğretir 1922
· Biz uzlaşma istiyoruz dediğimiz zaman tam özgürlük dediğimizi herkesin anlaması gerekir 1923
· Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir 1923
· Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar, hesaplı zaferlerle taçlandırılmazlarsa meydana gelen zaferler devamlı olamaz, eksik zamanda söner 1923
· Memleket mutlaka modern medeni ve yeni olacaktır Bizim için bu hayat davasıdır 1923
· Yeni Türkiye Devleti temellerini süngüyle yok, süngünün de dayandığı ekonomi ile kuracaktır Yeni Türkiye Devleti cihangir bir devlet olmayacaktır Fakat yeni Türkiye Devleti bir ekonomi devleti olacaktır 1923
· Bir insanlar ama resim yapmaz, bir halk fakat heykel yapmaz, bir halk müziği ama tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ancak o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur 1923
· Köklü Değişiklik yasası, eldeki yasaların üstündedir Bizi öldürmedikçe, bizim kafalarımızdaki akımı boğmadıkça, başladığımız ihtilal ve buluş bir an bile durmayacaktır Bizden sonraki dönemlerde de böyle olacaktır 1923
· Büyük başarılar, kıymetli anaların yetiştirdikleri seçkin çocukların yardımıyla meydana gelir 1923
· Toplumdaki başarısızlığın sebebi, kadınlarımıza karşısında gösterdiğimiz ihmal ve kusurdan doğmaktadır 1923
· Kadınlarımız erkeklerden daha fazla açık fikirli, daha çok verimli, daha çok bilgili edinmek zorundadırlar 1923
· Hiçbir şeye ihtiyacımız değil, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; işine düşkün elde etmek! 1923
· Bizim dinimiz, ulusumuza, değersiz, ağırkanlı ve aşağı olmayı salık vermez Tersine Allah da, Peygamber de insanların ve ulusların iftihar ve şereflerini korumalarını buyuruyor 1923
· Kılıç ve saban; bu iki fatihten birincisi, ikincisine her zaman mağlup oldu 1923
· Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir 1923 *
· Yurtta sulh, cihanda sulh
· Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum
· Memleketin efendisi hakiki müstahsil olan köylüdür
· Doğruyu söylemekten korkmayınız
· Beni bakmak demek mutlaka yüzümü bakmak çağırmak değildir
Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve
hissediyorsanız bu yeterlidir
· Türkiye Cumhuriyeti mutlu, varlıklı ve muzaffer olacaktır
· Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur
· Ordular, birincil hedefiniz Akdenizdir İleri !
· Büyük hedefimiz, milletimizi en yüksek uygarlık seviyesine
ve refaha ulaştırmaktır
· Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür
· Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden
sonradan, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler
kazanmaya devam edeceğiz
· Zafer, Zafer benimdirdiyebilenindir Başarı ise,
Başaracağımdiye başlayarak sonunda Başardım
diyebilenindir
· Bağımsızlık verilmez, alınır
· Bağımsızlık, kayıtsız şartsız ulusundur
· Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir
· Öğretmenler: Yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır
· Hayatta en gerçek mürşit ilimdir
· Türk Milleti egemen yaşayan ve bağımsızlığı varolmalarının
yegane koşulu olarak kabul etmiş gözü kara insanların torunlarıdır
Bu ırk hiçbir vakit bağımsızlık olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz
ve yaşamayacaktır
· Biz Türkler tarih her tarafında hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz
· Milletimiz davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir
bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur
· Özgürlük olmayan bir memlekette vefat ve çöküntü vardır Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir 1906
· Ben askerliğin herşeyden ziyade sanatkarlığını severim 1912
· Savaş için düşmanı ordugahımızda beklemektense, onu uzakta karşılamak yeğdir 1914
· Tarih bir milletin kanını, varlığını hiçbir zaman red edemez 1919
· Bütün ümidim gençliktedir 1919
· Ne mutlu Türkümdiyene
· Geldikleri gibi giderler
· Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ama
Türkiye Cumhuriyeti ebediyen payidar kalacaktır
· Bu millete çok şey öğretebildim ama onlara uşak olmayı
bir türlü öğretemedim
· Yargı gücü egemen olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunamaz 1920
· Büyük Türk ordusu! Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz ve daha sağlam bir askere rastgelinmemiştir 1921
· Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir 1921
· Hiçbir başarı kasıt değildir Başarı, ama kendisinden daha büyük bir amacı elde etmek için ana bir vasıtadır 1921
· Millete efendilik yoktur Hizmet vardır Bu millete hizmet eden onun efendisi olur 1921
· Basın milletin karşılıklı sesidir Başlıbaşına bir zorlama, bir okul, bir öncüdür 1922
· Tam serbest, ancak hesaplı bağımsızlıkla mümkündür 1922
· Yarım hazırlıkla, yarım tedbirle taarruz, hiç taarruz etmemekten daha fenadır 1922
· Bayrak bir milletin serbest alametidir Düşmanın da olsa hürmet etmek lazımdır 1922
· Eğitim işlerinde behemahal muzaffer elde etmek lazımdır Bir milletin hakiki kurtuluşu oysa bu surette olur 1922
· Her çiftçi ailesinin geçineceği ve çalışacağı toprağa sahip olması mutlaka lazımdır Vatanın sağlam temeli ve bayındır ışık halkası getirilmesi bu esastadır 1922
· Zamanın değişmesi ile hükümlerin değişmesi inkar olunamazkaidesi yargı sistemimizin temel taşıdır 1922
· Türkiye' nin reel efendisi, gerçek imalatçı olan köylüdür O halde, herkesten daha fazla refah, saadet ve servete müstehak olan köylüdür 1922
· Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir fakat Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir 1922
· Mektep, genç beyinlere insalığa saygıyı, ahali ve ülkeye sevgiyi, özgürlük onurunu öğretir 1922
· Biz uzlaşma istiyoruz dediğimiz zaman tam özgürlük dediğimizi herkesin anlaması gerekir 1923
· Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir 1923
· Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar, hesaplı zaferlerle taçlandırılmazlarsa meydana gelen zaferler devamlı olamaz, eksik zamanda söner 1923
· Memleket mutlaka modern medeni ve yeni olacaktır Bizim için bu hayat davasıdır 1923
· Yeni Türkiye Devleti temellerini süngüyle yok, süngünün de dayandığı ekonomi ile kuracaktır Yeni Türkiye Devleti cihangir bir devlet olmayacaktır Fakat yeni Türkiye Devleti bir ekonomi devleti olacaktır 1923
· Bir insanlar ama resim yapmaz, bir halk fakat heykel yapmaz, bir halk müziği ama tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ancak o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur 1923
· Köklü Değişiklik yasası, eldeki yasaların üstündedir Bizi öldürmedikçe, bizim kafalarımızdaki akımı boğmadıkça, başladığımız ihtilal ve buluş bir an bile durmayacaktır Bizden sonraki dönemlerde de böyle olacaktır 1923
· Büyük başarılar, kıymetli anaların yetiştirdikleri seçkin çocukların yardımıyla meydana gelir 1923
· Toplumdaki başarısızlığın sebebi, kadınlarımıza karşısında gösterdiğimiz ihmal ve kusurdan doğmaktadır 1923
· Kadınlarımız erkeklerden daha fazla açık fikirli, daha çok verimli, daha çok bilgili edinmek zorundadırlar 1923
· Hiçbir şeye ihtiyacımız değil, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; işine düşkün elde etmek! 1923
· Bizim dinimiz, ulusumuza, değersiz, ağırkanlı ve aşağı olmayı salık vermez Tersine Allah da, Peygamber de insanların ve ulusların iftihar ve şereflerini korumalarını buyuruyor 1923
· Kılıç ve saban; bu iki fatihten birincisi, ikincisine her zaman mağlup oldu 1923
· Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir 1923 *