Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Atatürkün sporla ilgili sözleri

Atatürkün sporla ilgili sözleri
0
275

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Mustafa Kemal Atatürk ün Spor Hakkında Söylediği Sözler

Spor yalnız cisim kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz Algılama ve ahlâk da bu işe yardım eder Zekâ ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler , akıl kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar Ben Sporcunun zeki çevik bununla beraber ahlâklısını severim

Türk sosyal bünyesinde spor hareketlerini düzenlemekle görevli olanlar, Türk çocuklarının spor hayatını yüceltmeyi düşünürken sadece gösteriş için herhangi bir yarışmada kazanmak azmiyle spor çizmezler Başlıca olan tüm yaştaki Türkler için Gövde Eğitimi sağlamaktır

Her çeşitlilik spor faaliyetini Türk gençliğinin ulusal terbiyesinin ana unsurlarından saymak lâzımdır Bu işte hükümetin şimdiye değin olduğundan daha çok ciddi ve tedbirli davranması , Türk gençliğinin spor bakımından da milli coşku içinde , özen ile yetiştirilmesi kayda değer tutulmalıdır

Türk milleti anadan doğma sporcudur Demin yürümeye başlayan köy çocuklarını bile harman uygun güreşirken görürsünüz Soy en çok , ve iyi binen yalnız Türk erkekleri değildir Türk kadını da bu işi iyi bilir

Türk çocuklarına sporun bu günkü tekniğini bilgi vermek ve bunların bir kısmını bir takım törenlerde ve bayramlarda süsleme ortaya kurmak gerekir Buna gereksinim var mı, yok mu ? gibi soruya söyle cevap verilebilir Aslında yoktur ; fakat hakikati minik bir örnekle kanıt yapabilmek için gereklidir

Müspet bilimlerin temellerine dayanan , hoş sanatları seven , akıl terbiyesinde olduğu dek vücut terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, adaleli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin açık delilidir

Bütün halk ve memleket evlatlarını sportmen olabilmek için sarfedilen çalışmanın ehemmiyet ve kudsiyeti aynı derecede kıymetli ve mühimdir

Açık ve kat' i söyleyeyim oysa , sporda muvaffak almak için her türlü muavenetten ziyade, tüm milletçe sporun mahiyeti ve kıymeti anlaşılmış almak ve ona kalpten muhabbet ve onu vatani vazife telâkki eylemek lâzımdır

Dünya spor hayatı ve spor dünyası fazla mühimdir Bu kadar önemli olan spor hayatı, bizim için daha mühimdir Çünkü millet meselesidir, ırkın ıslahı ve kişayişi meselesidir ve hatta azıcık da uygarlık meselesidir

Her yükseklik ölçüşmede arkalarında Türk Milletinin bulunduğu ve Halk Müziği şerefini düşünmelerini Türk sporcularına meslek düsturu olarak kaydediyorum

Türk sosyal bünyesinde spor düzenlemekle vazifeli olanlar, Türk çocuklarının spor hayatını yüceltmeyi düşünürken sadece göstermelikk herhangi bir yarışmada azmiyle spor yaptırmazlar olan bütün yaştaki Türkler için vücut eğitimi ve terbiyesini sağlamaktır

Cumhuriyet, fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seviyeli muhafızlar ister

Türk çocuklarına sporun bugünkü tekniğini bilgi vermek ve bunlardan bir kısmını bir takım törenlerde ve bayramlarda dekor olarak hazırlamak gerekir

Açık ve kati olarak söyleyeyim ama, sporda muvaffak yapabilmek için her türlü yardımdan ziyade, tüm milletce sporun mahiyetinin ve değerinin anlaşılmış olması gerekmekte, onu kalpte muhabbet ve vatani bir vazife olarak telakki eylemek lazımdır

Başarı, galibiyet benimdir diyebilenin; galibiyet, başaracağım diye başlayanın ve başardım diyebilenindir

Dünya spor hayatı ve spor dünyası çok mühimdir Bu dek önemli olan spor hayatı, bizim için daha mühimdir Çünkü millet meselesidir, ırkın ıslahı ve kişayişi meselesidir ve hatta birazcık da medeniyet meselesidir

Bütün halk ve memleket evlatlarını sportmen olabilmek için sarfedilen çalışmanın önem ve kudsiyeti benzer derecede değerli ve mühimdir

Takâtsizlik her insan, her mahluk için tabii bir haldir Fakat insanda yorgunluğu yenebilecek manevi bir zorlama vardır oysa, işte bu kuvvet yorulanları dinlendirmeden yürütür

Sizler, yani yeni Türkiyenin genç evlatları, yorulsanız deha beni peşine düşüp takip edeceksiniz Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler katiyen ve asla yorulmazlar; Türk gençliği, gayeye, bizim yüksek idealimize aralıksız olarak, yorulmadan yürüyecektir

Her millet çocuklarının sıhhatli ve gürbüz olmaları için yaşadıkları bölgenin sıhhi şartlarını ihtiyacı karşılamak, devlet halinde bulunan siyasi teşekküllerin en birinci ödevidir

Yurt savunması bakımından bu derece ehemmiyetli olan izcilik, ferdi ve ulusal eğitim bakımından da o nisbette önemlidir
*