Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Atatürkün Türkü anlatan sözleri

Atatürkün Türkü anlatan sözleri
0
112

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Atatürkün Türklükle ilgili sözleri
Atatürkün Türk milletiyle ilgili sözleri

Bu memleket, dünyanın beklemediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine, yüksek sahne oldu Bu sahne 7 bin senelik, en aşağı bir Türk beşiğidir Beşik tabiatın rüzgarlarıyla sallandı Beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı O çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela, korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı onların oğlu oldu Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; yıldırım, şimşek, güneş oldu; Türk oldu Türk budur Yıldırımdır Kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir

Kanını taşıyandan başkasına inanma!

Birgün, ressamlar Türk'ün simasını kaybederlerse, yıldırımı alsınlar, yapıversinler

Ulusal benliğini bulamayan milletler başka milletlerin avı olacaklardır

Beni olağanüstü bir birey olarak yorumlamayınız Doğuşumdaki tek olaganüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir

Türk aydınlarının kendi kendisini bilmemesinden ve diğer milletlerde şu veya bu sebeple avantaj olduğunu sanarak, kendini onlardan aşağıda görmesinden doğmaktadır Bu hatalı görüşe son vermek için Türklügümüzü bütün asaleti ve tarihi ile tanimak ve tanıtmak şarttir

Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim Böyle doğdum Böyle öleceğim Türk birliğinin, bir gün gerçeklik olacağına inancım vardır Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım Türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk birliğiyle açacaktır Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır Türk'ün varlığı bu yıkık dökük aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne aramak, o vakit görülecek''

Türk aleminin en büyük düşmanı komünizmdir Her görüldüğü yerde ezilmelidir

Asla şüphem yoktur ama, Türklüğün unutulmuş büyük medeni özelliği ve büyük uygar kabiliyeti bundan sonraki gelişmesi ile geleceğin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır

Mensup olduğum Türk milletinin şöhret ve şerefi varsa, benim de bir ferdi olmak sıfatıyla şanım ve şerefim vardır

Türk milletinin karakteri yüksektir Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir Çünkü Türk milleti milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir Ve çünkü, Türk milletinin yürümekte olduğu terakki ve uygarlık yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir

Bir Türk, cihana bedeldir!

Tanrı nasip eder, ömrüm vefa ederse; Musul, Kerkük ve Adaları geri alacağım Selanik de dahil Batı Trakya'yı Türkiye hudutları içine katacağım

Türkiye Türklerindir

Biz doğrudan doğruya ırk severiz ve Türk milliyetçisiyiz Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur Bu topluluğun fertleri ne dek Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de öyle kuvvetli olur

Yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize, görecekleri tahsilin hududu ne olursa olsun, en evvel, herşeyden evvel Türkiye'nin istikbaline, kendi benligine, millî an'anelerine düşman olan tüm unsurlarla çaba etmek lüzumu öğretilmelidir

Milliyetin fazla keskin niteliklerinden biri de dildir Türk milletindenim diyen insan, her şeyden önce ve muhakkak Türkçe konuşmalıdır Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluğuna bağlılığını iddia ederse buna güvenmek dürüst olmaz*

858,507Konular
982,857Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt