Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Atatürkün Yaptığı İnkılaplar Ve Tarihleri

Atatürkün Yaptığı İnkılaplar Ve Tarihleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Atatürk inkılapları ve tarihleri
Atatürkün yaptığı inkılapların tarihleri

Toplumsal İnkılaplar

Soyadı Kanunu
Sıhhat Hizmetleri
Yıllık, Saat ve Ölçü Birimlerindeki Değiştirme
Kılık Giysi Kanunu
Türk Kadının Toplumdaki Yeri
Din Kurumlarının Düzenlenmesi

Siyasal İnkılaplar

Ankara'nın Başkent Olması
Çok Partili Dönem (Denemeler)
Cumhuriyet'in İlanı
Halifeliğin Kaldırılması
Yönetimsel Teşkilatlanmanın Yenilenmesi
Saltanatın Kaldırılması
Takriri Sukun Kanunu

Kültürel İnkılaplar

Ulusal Tarih
Milli Kültür
Hoş Sanatlar
Türk Dil Çalışmaları

Hukuk Alanında Yapılan İnkılaplar

Türk Uygar Kanunu ve Türk Ceza Kanunu (TCK ve TMK)
Anayasa'nın Kabulü Teşkilatı Esasiye

Ekonomik İnkılaplar

Bayındırlık Alanında Yapılanlar
Sanayi Alanında Yapılanlar
Tarım Alanında Yapılanlar
Ticaret Alanında Yapılanlar
Ulusal Ekonomi'nin Kurulması

Eğitim Alanında Yapılan İnkılaplar

Eğitimde Öncelikli İlkeler
Eğitim Politikası
Milli Eğitimin Öncelikleri
Milli Eğitimin Önemi
Milli Eğitim
Tevhidi Tedrisat Kanunu ve Medreselerin Kapatılması
Yeni Türkçe Alfabe'nin Kabulü ve Türkçe'nin Devlete Ait Dil Olması *

Similar threads

Ataturk inkılapları ve tarihleri Ataturkun yaptığı inkılapların tarihleri Toplumsal İnkılaplar Soyadı Kanunu Sağlık Hizmetleri Takvim, Saat ve Olcu Birimlerindeki Değişiklik Kılık Kıyafet Kanunu Turk Kadının Toplumdaki Yeri Din Kurumlarının Duzenlenmesi Siyasal İnkılaplar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
211
Atatürkün Hukuk Alanda Yaptığı İnkılaplar nelerdir Atatürk'ün hukuk alanında yaptığı yenilikler Atatürkün Hukuk Alanda Yaptığı İnkılaplar ve tarihleri şöyledir; İslam vakıflarının devlet idaresine alınması (1924) İsviçre Uygar Kodundan çevrilerek hazırlanan Uygar Kanun'un kabulü (1926)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Atatürk prensip ve inkılıpları nedir? Atatürk inkılapları Bunları bir takım belli başlı başlıklar aşağı toplayabiliriz Atatürkün yapmış olduğu inkılaplar; Sosyal alanda yapılan inkılaplar: Kılık kıyafette değişiklik, tekke ve zaviyelerin kapatılması, takvim, saat ve ölçülerde yapılan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Atatürkün Önderliğinde Kavuştuğumuz Haklar Nelerdir Atatürkün Önderliğinde Kavuştuğumuz Hürriyetler Nelerdir Atatürk önderliğinde kavuştuğumuz haklar ve hürriyetler inkılaplar çerçevesinde belirlenmiştir Atatürk türk milletini öncesinde hayal bile edemeyeceği adalet ve hürriyetlere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
161
Atatürk ilkeleri Atatürk inkılapları Atatürkün yaptığı inkılaplar Saltanatın kaldırılması (1 Kasım 1922) Cumhuriyetin ilanı (29 Ekim 1923) Halifeliğin kaldırılması (3 Mart 1924) Şeriye ve Evkaf Vekâleti'nin kaldırılması (3 Mart 1924) Eğitim ve öğretim devrimi (3 Mart 1924) Şapka ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt