Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Atauzem Ebelik Lisans Tamamlama

Atauzem Ebelik Lisans Tamamlama
0
205

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Atauzem Ebelik Lisans Bitirme

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN SAĞLIK YÜKSEKOKULU
UZAKTA EBELİK LİSANS BITIRME PROGRAMI

Ebelik Lisans Bitirme Eğitim ve Sınav Yönetmeliği

EBELİK LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI

EĞİTİMÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

BİRİNCİ BÖLÜM

Hedef, Kapsam, Takviye ve Tanımlar

Hedef

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; uzakta ebelik lisans bitirme programında uyulacak eğitimöğretim ve sınav esaslarını tespit etmektir

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Mevzuat; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Samsun Sıhhat Yüksekokulu, uzaktan ebelik lisans bitirme programının eğitimöğretim ve sınav esaslarına ilişkin hükümleri kapsar

Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 14 üncü, 43 üncü ve 44 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır

Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Bakanlık: Afiyet Bakanlığını,

b) Genel Müdürlük : Afiyet Eğitimi Genel Müdürlüğünü,

c) Görev Belgesi: Ebelik Lisans Bitirme Programlarına tescil yaptıracakların halen çalıştıklarını belirten belgeyi,

ç) Öğrenci: Protokol gereği Sıhhat Bakanlığı, öteki halk kurum ve kuruluşları ile özel sıhhat kuruluşlarında çalışan iki takvim Ebelik ve Sağlık Durumu Memurluğu Önlisans Mezunu olup Ebelik Lisans Tamamlama Programına kayıt yaptıranları

d) Program: Uzak Ebelik Lisans Tamamlama Programını (UELT),

e) Protokol: Sağlık Bakanlığı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi arasında düzenlenip imzalanan Ebelik Lisans tamamlama Protokolünü,

f) Rektör: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörünü,

g) Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesini,

ğ) Akademi: Samsun Sağlık Durumu Yüksekokulunu

açıklama eder

İKİNCİ BIRIM

Öğretim Esasları, Başvuru Formu, Kayıt Koşulları ve Kayıt Yenileme

Öğretim esasları

MADDE 5 – (1) UELT uzaktan eğitim programı sene esasına tarafından yapılır ve aşağıdaki esaslara kadar yürütülür

a) UELT uzak eğitim programı iki yıllık bir lisans bitirme programıdır

b) UELT uzak eğitim programında ders geçme sistemi uygulanır Programın birinci sınıf derslerinden en çok üç tanesinden başarısız olan öğrenci ikinci sınıfın derslerini alır

c) UELT uzaktan eğitim programında üçten daha fazla dersten başarısız olan öğrenciler, bu dersleri yeniden ederler, ikinci sınıftan ders alamazlar

ç) Öğrencilerin Ebelik Lisans Tamamlama Programına kayıt olduğu tarihten itibaren dört yıl içinde tamamlamaları zorunludur Bu süre sonunda programı tamamlamayan öğrencilerin ilgili lisans tamamlama programından kaydı silinerek, Üniversite ile ilişiği kesilir Öğrencilerin tescil yenilemedikleri öğretim yılları bu süre hesabına katılır

Derslerin veriliş şekli

MADDE 6 – (1) Derslerin verilmesinde, uzak öğretim teknolojileri ile hazırlanmış ders malzemeleri, iletişim araçları ve yöntemleri kullanılır Protokolde belirli dersler için uygun yer alan alan ve zamanlarda Akademi Kurulu kararıyla akademik danışmanlık ve uygulamaya yönelik hizmetler düzenlenir Bu hizmetlerin yeri, zamanı, süresi ve şartları kayıt onarım sırasında öğrenciye duyurulur

Tatbik

MADDE 7 – (1) Ebelik Lisans bitirme Programında dördüncü sınıfa geçen ve ilgili öğretim yılında tescil yenileyen öğrenciler uygulamalarını yapmaya hak kazanırlar Öğrenciler uygulamalarını 60 işgünü (20 saathafta) olarak yapacaklardır Uygulama derslerinin yürütülmesinden sorumlu koordinatör kuruluş bakanlıktır Öğrencilerin dilekçe yapacakları sağlık kuruluşunun belirlenmesi, tatbik sürecinin denetlenmesi ve başvuru formu değerlendirme dosyasının onaylanarak, uygulamasını tamamlamış öğrencilerin listesi ile birlikte Üniversiteye gönderilmesinden Bakanlık sorumludur Uygulamasını tamamlamamış öğrenciler programdan mezun olamazlar

Dilekçe ve kayıt onarım koşulları

MADDE 8 – (1) UELT uzakta eğitim programına tatbik, kayıt, tescil onarım başvurusu ve tescil tarihleri ile istenecek belgeler, süresi, şekli ve koşulları, protokol dikkate alınarak Akademi Kurulunca belirlenir

Dilekçe şartları

MADDE 9 – (1) UELT uzakta eğitim programına kullanım için aşağıdaki koşullar aranır:

a) Üniversitelerin iki yıllık Ebelik ve Sıhhat Memurluğu Ön Lisans programını tamamlayarak ön lisans diploması almış elde etmek,

b) Ödev belgesine sahip edinmek,

c) Senatoca belirlenen diğer koşullara sahip edinmek

Kayıt için istenilen belgeler

MADDE 10 – (1) UELT uzak eğitim programına kayıt için aşağıdaki belgeler istenir:

a) Bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirli diploma veya diploma yerine geçen geçici mezuniyet belgesi,

b) Devir Belgesi,

c) Öğrenci katkı maddesi payının ve uzak öğrenim giderlerinin ödendiğini gösterir makbuz,

ç) Ondokuz Mayıs Üniversitesi EğitimÖğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 8 inci maddesinde belirli belgeler

Tescil hakkını kaybetme

MADDE 11 – (1) Bu Yönetmeliğin 8 inci maddesinde kayıtlı şartları yerine getirmeyen ve kayıtlarını süresi içinde yaptırmayanlar, tescil hakkını kaybederler

Kayıt iptali

MADDE 12 – (1) Kayıt için sahte veya tahrif edilmiş doküman kullananların tescil işlemleri iptal edilir

Tescil onarım

MADDE 13 – (1) UELT uzak eğitim programına belirli öğrenciler, öğrenimlerine devam edebilmek için her öğretim yılı başında kayıtlarını bakım yapmak zorundadırlar Haklı ve geçerli bir nedeni olmadan kaydını yenilemeyen öğrenciler, o öğretim yılında sınavlara giremezler ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar Tescil yenilenmeyen yıllar toplam öğretim süresinden sayılır

(2) Alışılagelmiş eğitim harcını ve Uzakta Eğitim ücretini ödemeyenlerin kaydı yenilenmez

(3) Alışılagelmiş eğitim süresinde mezun olmayanlardan; alışılagelmiş eğitim harcı I Yıl için %50, izleyen yıllar için %100 fazlası alınır Uzaktan eğitim gideri ise, III Öğretim yılında %50, ve izleyen eğitim yılında %70 kesik olarak alınır

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Sınavlar ve Değerlendirme Esasları

Imtihan esasları

MADDE 14 – (1) Bir öğretim yılında her ders için bir ara sınavı, bir yılsonu sınavı ve bütünleme sınavı yapılır Sınavların hangi tarihlerde ve nasıl uygulanacağına Yüksekokul Kurulu karar verir

(2) Belirlenen sınav kurallarını ihlal eden öğrencilerin sınavları, Yüksekokul Idare Kurulunca geçersiz sayılır

(3) Her ne sebep ve mazeretle olursa olsun, sınavlara katılmayan öğrenciler için başka imtihan açılmaz Ancak ara sınavına katılmayan öğrenciler, yılsonu ve bütünleme sınavlarına katılabilirler

(4) Cumartesi ve Pazar günleri sınav yapılabilir Milli ve dini bayram günlerinde imtihan yapılamaz

Imtihan notuna itiraz

MADDE 15 – (1) Imtihan anekdot çizelgelerinin ilanından daha sonra bedensel kusur açık havada not değiştirilemez

(2) Öğrenciler bedensel kusur itirazı için sınav sonuçlarının ilanından itibaren on beş işgünü içinde Akademi Müdürlüğüne yazılı olarak başvurabilirler Yüksekokul Yönetim Kurulunca, gerektiğinde dersin öğretim elemanının görüşü de alınarak imtihan kağıtlarında ve sınav not çizelgelerinde fiziki bir hata belirlenirse gerekli ayarlama yapılır Fiziksel kusur, ilgili öğrenciye en geç otuz gün içinde duyurulur

Sınavların değerlendirilmesi

MADDE 16 – (1) Öğrencilere aldıkları derslerde gösterdikleri başarı için, harf notlarından biri verilir ve bu notlar ders başarı notu olarak adlandırılır Ders galibiyet notu, ara sınavı ile yarıyılyılsonu ve bütünleme imtihan puanlarının birlikte değerlendirilmesiyle elde edilir ve bu sonuç öğrencinin akademik galibiyet durumunu gösterir Ara ve yılsonu ve bütünleme sınavlarının yüzde ağırlıkları, yılsonu ve bütünleme sınavının yüzde ağırlığı %50 ’nin aşağıda olmaması koşuluyla Akademi Kurulunun kararıyla belirlenir ve eğitimöğretim yılının başında duyuru edilir Sınavlar mutlak veya bağıl ölçütlere tarafından değerlendirilir

(2) Notlar ve katsayılar altında belirtildiği şekilde belirlenir:

Puanlar Notlar Katsayılar Dereceler

92100 AA 400 Pekiyi

8491 BA 350 Pekiyi

7683 BB 300 İyi

6875 CB 250 İyi

6067 CC 200 Orta

5059 DC 150 Orta (İlgili yıla ait katsayı ortalaması 200 ın

üzerinde olması durumunda)

5059 F3 150 Başarısız

5059 F4 150 Başarısız

4049 DD 100 Başarısız

3039 FD 050 Başarısız

0 29 FF 000 Başarısız

F2 Başarısız – Sınava Girmedi

F1 000 Başarısız –Aralıklı

M Muaf

G Geçer

Mezuniyet ve diploma

MADDE 17 – (1) Öğrenciler eğitim planında bulunan derslerin ve uygulamaların tamamından başarılı olmaları halinde Lisans diploması almaya adalet kazanırlar Öğrenci diplomaları için Üniversitenin EğitimÖğretim Yönetmeliğinin 26 ncı maddesinde açıklanmış usul ve esaslar geçerlidir

DÖRDÜNCÜ BIRIM

Dokunulmazlık, İlişik Kesme, Mezuniyet İle İlgili Esaslar, Adres Bildirme

Dokunulmazlık

MADDE 18 – (1) UELT uzakta eğitim programına belirtilen öğrenciler, programdaki derslerin tümünü edinmek zorundadırlar Daha önce bir diğer programda aldıkları derslerden muaf olma başvurusunda bulunamazlar

İlişik kesme

MADDE 19 – (1) Aşağıdaki durumlarda öğrencinin UELT uzak eğitim programı ile ilişiği kesilir:

a) Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde kayıtlı birinci iki yıllık ilave süre sonunda minimum altı dersten, ikinci iki takvim ilave zaman sonunda ise asgari dört dersten başarısız olması,

b) Kendi ricası ile kaydını sildirmiş olması,

c) Öğrencinin, 1311985 tarihli ve 18634 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde yükseköğretim kurumundan sonuç cezası almış olması,

ç) Mazeretsiz olarak iki yıl tekrar tekrar tescil yenilememiş olması

Lisans diploması

MADDE 20 – (1) UELT uzakta eğitim programının tüm derslerini başarıyla tamamlayan ve genel akademik galibiyet not ortalaması 200 veya daha yüksek olan öğrencilere, lisans diploması verilir

(2) Diplomalar düzenleninceye değin isteyen öğrenciye, diplomasını alırken iade edilmek üzere geçici mezuniyet belgesi verilir

(3) Diplomasını kaybeden mezunlara bir defaya mahsus elde etmek üzere ikinci nüsha diploma verilir Bu belgeyi de kaybedenlere öğrenim durumunu gösteren bir yazı verilir

(4) Diplomanın ön yüzünde öğrencinin adı ve soyadı, diploma tarihi ve numarası, fakülte dekanı ve Rektörün imzaları; arka yüzünde diploma sahibine ait kimlik bilgileri yer alır

(5) UELT uzakta eğitim programını tamamlayan ve genel akademik başarı not ortalaması 351 ve üstü olan öğrenciler yüksek övünç öğrencisi olarak; 301–350 olan öğrenciler ise, onur öğrencisi olarak mezun olurlar

(6) Avrupa kredi transfer sistemi kredilerine karşılık gelen diploma ekinin (AKTSDEECTSDS) düzenlenmesine ilişkin hususlar Üniversite Senatosunca hazırlanan yönergeyle belirlenir

Adres bildirme

MADDE 21 – (1) Her türlü yazılı bildirim, öğrencinin programa tescil esnasında bildirdiği adrese yazılı olarak tamamlanmak suretiyle tamamlanmış sayılır Kayıt olurken bildirdikleri adresleri değiştirdikleri halde, bunu idareye bildirmemiş ya da yanlış ya da yetkisiz adres vermiş olan öğrenciler, kurumda mevcut adreslerine bildirim yapılması halinde, kendilerine bildirim üretilmiş sayılır

BEŞİNCİ BIRIM

Değişik ve Son Hükümler

Yönetmelikte hüküm bulunmayan haller

MADDE 22 – (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde Ondokuz Mayıs Üniversitesi EğitimÖğretim ve Imtihan Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uygulanır

Yürürlük

MADDE 23 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer

Yürütme

MADDE 24 – (1) Bu Mevzuat hükümlerini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü yürütür

Özel Baskı *

858,500Konular
982,598Mesajlar
30,358Kullanıcılar
jackgragassSon üye
Üst Alt