Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Atauzem Hemşirelik Dersleri

Atauzem Hemşirelik Dersleri
0
191

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
atauzem dersleri
Atauzem Hemşirelik Dersleri programlari

HEMŞİRELİK LİSANS BITIRME PROGRAMI
UZAKTAN EĞİTİMÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI
BİRİNCİ BIRIM
Hedef, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Niyet
MADDE 1 – (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı; Hemşirelik Lisans Bitirme Programında uygulanacak olan uzak eğitimöğretim ve sınav esaslarını saptama etmektir

Kapsam
MADDE 2 – (1) Bu Kullanim Esasları; Atatürk Üniversitesi hemşirelik lisans tamamlama programının uzakta eğitimöğretim ve imtihan esaslarına ilişkin hükümleri kapsar

Dayanak
MADDE 3 – (1) Bu Başvuru Esasları, Atatürk Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans EğitimÖğretim ve Imtihan Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmıştır

Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Dilekçe Esaslarında geçen;
a) Bakanlık: Sağlık Bakanlığını,
b) Genel Müdürlük: Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünü,
c) Atama Belgesi: Hemşirelik Lisans Tamamlama Programına tescil yaptıracakların
halk kuruluşları veya özel sektör kuruluşlarında halen çalıştıklarını bildiren belgeyi,
ç) Merkez: Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Başvuru Formu ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünü (ATAUZEM),
d) Öğrenci: Sağlık Bakanlığı ile öteki kamu kurum ve kuruluşları ile özel afiyet kuruluşlarında çalışan iki yıllık Hemşirelik ve Sağlık Durumu Memurluğu Önlisans Mezunu olup, Hemşirelik Lisans Tamamlama Programına kayıt yaptıranları,
e) Program: Hemşirelik Lisans Tamamlama Programını (HELİTAM),
f) Protokol: Yükseköğretim Genel Kurulu ’nun 0907 tarih ve 3623 sayılı kararı ile onaylanan Sıhhat Bakanlığı ile Atatürk Üniversitesi arasında düzenlenip imzalanan Hemşirelik Lisans Tamamlama Programı Protokolünü,
g) Rektör: Atatürk Üniversitesi Rektörünü,
ğ) Üniversite: Atatürk Üniversitesini,
ifade eder

İKİNCİ BÖLÜM
Uygulama, Kayıt ve Kayıtlarla İlgili Esaslar

Dilekçe ve kayıt onarım koşulları
MADDE 5 – (1) HELİTAM uzak eğitim programına dilekçe, tescil, kayıt yenileme başvurusu ve tescil tarihleri ile istenecek belgeler, süresi, şekli, koşulları protokol de dikkate alınarak ATAUZEM kadar belirlenir

Başvuru şartları
MADDE 6 – (1) HELİTAM uzaktan eğitim programına başvuru için aşağıdaki koşullar aranır:
a) Üniversitelerin iki takvim Hemşirelik veya Afiyet Memurluğu Ön Lisans programını tamamlayarak ön lisans diploması almış elde etmek,
b) Tahsis belgesine sahip olmak,

Tescil için istenilen belgeler
MADDE 7 – (1) HELİTAM uzaktan eğitim programına tescil için aşağıdaki belgeler istenir:
a) Bu Başvuru Formu Esaslarının 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde açıklanmış diploma veya diploma yerine geçen geçici mezuniyet belgesi,
b) Tayin Belgesi,
c) Öğrenci katkı payının ve uzak öğrenim giderlerinin ödendiğini gösterir banka dekontu,

Tescil yenileme
MADDE 8 – (1) HELİTAM uzak eğitim programına açıklanmış öğrenciler, öğrenimlerine devam olabilmek için her öğretim yılı başında kayıtlarını yenilemek zorundadırlar
(2) Haklı ve geçerli bir nedeni olmadan kaydını yenilemeyen öğrenciler, o öğretim yılında sınavlara giremezler ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar Kayıt yenilenmeyen yıllar toplam öğretim süresinden sayılır
(3) Öğrenci katkı payının ve uzakta öğrenim giderlerini ödemeyenlerin kaydı yenilenmez
(4) Bu Kullanim Esaslarının 5 inci maddesinde açıklanmış şartları yerine getirmeyen ve kayıtlarını süresi içinde yaptırmayanlar, tescil hakkını kaybederler

Kayıt iptali
MADDE 9 – (1) Tescil için sahte veya tahrif edilmiş belge kullananların kayıt işlemleri Müdürlükçe iptal edilir

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Öğretim, Dersler, Tatbik, Sınavlar ve Değerleme Esasları
Öğretim esasları
MADDE 10 – (1) Yıl esasına kadar yapılan HELİTAM uzakta eğitim programı aşağıdaki esaslara göre yürütülür
a) HELİTAM uzak eğitim programı iki yıllık bir lisans tamamlama programıdır
b) HELİTAM uzaktan eğitim programında ders geçme sistemi uygulanır
c) Öğrencilerin, HELİTAM Programını kayıt oldukları tarihten itibaren dört yıl içinde tamamlamaları zorunludur Bu vakit sonunda HELİTAM Programını tamamlamayan öğrencilerin kayıtları programından silinerek, Üniversite ile ilişikleri kesilir Öğrencilerin tescil yenilemedikleri öğretim yılları bu vakit hesabına katılır
ç) Bu programda okuyan öğrenciler örgün, açık ve diğer uzaktan eğitim programlarında okuyabilirler
Dersler
MADDE 11 – (1) Derslerin verilmesinde, uzak öğretim teknolojileri ile hazırlanmış ders malzemeleri, iletişim araçları ve yöntemleri kullanılır
(2) Dersler takvim olarak alınır, öğrenciler başarısız olduğu dersi baştan eder

Başvuru
MADDE 12 – (1) Dilekçe derslerinin yürütülmesinden sorumluluk sahibi koordinatör kuruluş Bakanlıktır
(2) Uygulamasını tamamlamış öğrencilerin listesi ile birlikte Üniversiteye gönderilmesinden Bakanlık sorumludur
(3) Uygulamasını tamamlamamış öğrenciler programdan mezun olamazlar

Sınavlar
MADDE 13 – (1) Bir öğretim yılında her ders için en düşük bir ara sınavı, bir yılsonu sınavı ve bütünleme sınavı yapılır Sınavların hangi türde yapılacağı, nasıl uygulanacağı ve imtihan programı ATAUZEM kadar karara bağlanır ve duyurulur
(2) Belirlenen sınav kurallarını ihlal eden öğrencilerin sınavları, ATAUZEM Idare Heyeti kararı ile geçersiz sayılır
(3) Her ne sebep ve mazeretle olursa olsun, sınavlara katılmayan öğrenciler için başka imtihan açılmaz Ama ara sınavına katılmayan öğrenciler, yılsonu ve bütünleme sınavlarına katılabilirler
(4) Cumartesi ve Pazar günleri sınav yapılabilir Milli ve dini bayram günlerinde imtihan yapılamaz

Sınavların değerlendirilmesi
MADDE 14 – (1)Sınavlar mutlak ölçütlere kadar değerlendirilir
(2) Ders galibiyet notu, ara sınavı ile yıl sonu sınavı veya bütünleme imtihan puanlarının birlikte değerlendirilmesiyle elde edilir ve bu sonuç öğrencinin akademik galibiyet durumunu gösterir
(3) Ders galibiyet notunun hesaplanmasında; ara sınavların ortalamasının etkisi %20, yılsonubütünleme sınavının etkisi %80 ’dir
(4) Geçme notu 100 üzerinden 50 ’dir
(5) Öğrencilerin kaydoldukları derslerde gösterdikleri başarı için, aşağıdaki tabloda karşılıkları belirtilen harf notlarından biri verilir ve bu notlar ders başarı notu olarak adlandırılır

Puanlar Notlar Katsayılar

93100 AA400
8592 BA 350
7884BB300
7177CB250
6470CC200
5763DC150
5056DD100
49 ve aşağısıFF000

Imtihan notuna itiraz

MADDE 15 – (1) Sınav anekdot çizelgelerinin ilanından daha sonra fiziki kusur dıştan anekdot değiştirilemez
(2) Öğrenciler, fiziki hata itirazı için, imtihan sonuçlarının ilanından itibaren on beş işgünü içinde ATAUZEM Müdürlüğüne yazılmışemail aracılığıyla başvurabilirler ATAUZEM Idare Kurulunca, gerektiğinde dersin öğretim elemanının görüşü de alınarak imtihan kâğıtlarında ve sınav anekdot çizelgelerinde somut bir kusur belirlenirse zorunlu ayarlama yapılır Fiziki hata, ilgili öğrenciye en geç otuz gün içinde duyurulur

Başarısızlık durumu
MADDE 16 (1) Başarısız öğrenci sonraki sene dersi baştan eder Öğrenciler ilk önce başarısız olduğu ders(ler)i alarak öğrenimine devam ederler
DÖRDÜNCÜ BIRIM
Muafiyet, Kayıt Dondurma, İlişik Kesme,
Mezuniyet ve Adrese Bildirme İle İlgili Esaslar

Muafiyet
MADDE 17 – (1) HELİTAM uzaktan eğitim programına belirtilen öğrenciler, programda bulunan derslerin tümünü almak zorundadırlar Daha önce diğer bir programda aldıkları derslerden muaf olma talebinde bulunamazlar

Kayıt dondurma
MADDE 18 – (1) HELİTAM uzakta eğitim programına belirtilen öğrenciler, protokolde belirlenen öğrenim süresine yan olarak, kayıt dondurma başvurusunda bulunamazlar

İlişik kesme
MADDE 19– (1) Aşağıdaki durumlarda öğrencinin HELİTAM uzakta eğitim programı ile ilişiği kesilir:
a) Kendi isteği ile kaydını sildirmiş olması,
b) Öğrencinin, 1311985 tarihli ve 18634 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde yükseköğretim kurumundan tümdengelim cezası almış olması,

Mezuniyet
MADDE 20 – (1) HELİTAM uzak eğitim programının bütün derslerini başarıyla tamamlayan ve genel akademik başarı anekdot ortalaması 200 ya da daha yüksek olan öğrencilere, ‘Hemşirelik Lisans Bitirme ’ diploması verilir
(2) Diplomalar düzenleninceye değin isteyen öğrenciye, diplomasını alırken iade edilmek üzere geçici mezuniyet belgesi verilir
(3) Avrupa kredi transfer sistemi kredilerine karşılık gelen diploma ekinin (AKTSDEECTSDS) düzenlenmesine ilişkin hususlar Üniversite Senatosunca hazırlanan mevzuat hükümlerine kadar belirlenir

Adrese bildirme
MADDE 21 – (1) Öğrencilerle yapılacak her türlü yazışma, ATAUZEM göre öğrencilere verilecek email adresine bildirilmek suretiyle yapılır

BEŞİNCİ BIRIM
Farklı Alanlara Yönlendirilmiş ve Son Hükümler
Yönetmelikte hüküm bulunmayan haller
MADDE 22 – (1) Bu Tatbik Esaslarında hüküm bulunmayan hallerde Atatürk Üniversitesi Önlisans ve Lisans EğitimÖğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri uygulanır

Yürürlük
MADDE 23 – (1) Bu Dilekçe Esasları –2010 eğitimöğretim yılından itibaren uygulanmak üzere Senato ’da onaylandıktan sonradan yürürlüğe girer

Yürütme
MADDE 24 – (1) Bu Kullanim Esasları hükümlerini ATAUZEM Müdürü yürütür *