Ateistin biri…
imagesateistinbiri5add6909a1ced
Ateistin biri, doğa, tabiata hayran kalarak ormanın icinde dolaşmaya başlar
“Tabiat ne guzel ağaclar, renkler yaratmış diye duşunerek dolaşırken aniden karşısına kocaman, vahşi bir ayı cıkar, ateist adam korkar ve kacmaya başlar
Ateist onde ayı arkada koşarken ayı sonunda adamı yakalar altına alır Ayı tam pencesini kaldırıp adama vurmak uzere iken ateist adam can havli ile Allahım yardım eyle diye bağırır
Bir anda herşey donar; nehir akmaz, ruzgar esmez, yapraklar kımıldamaz olur Ayı da pencesi havada oylece donakalır
Hemen yanıbaşlarında bir ışık belirir, ışığın icinden bir ses şoyle der:
Hani sen tanrı tanımazdın, şimdi ne oldu?
Ateist utanarak başını one eğer Işıktaki ses devam eder
“Hadi dile ne dilersen, kabul edilecektir
Ateist adam:
“Ben şimdi iman ettim desem buna yuzum yok, bunu istemeye hakkım da yok, ama bu ayı iman ederse belki benim kurtulma şansım olur, ben ayının iman etmesini istiyorum der
Işıktaki ses “dileğin kabul olacaktır diye cevap verir ve kaybolur
O anda yeniden ruzgar esmeye, nehir akmaya, yapraklar kımıldamaya başlar
Ayının ateiste inmek uzere kalkan pencesi yere iner ve sonra ayı iki pencesini goğe doğru kaldırarak şoyle dua eder:
“Ey Allahım senin rızan icin oruc tuttum , sana inandım , senin rızkınla orucumu acıyorum
imagesateistinbiri5add6909a1ced
Ateistin biri, doğa, tabiata hayran kalarak ormanın icinde dolaşmaya başlar
“Tabiat ne guzel ağaclar, renkler yaratmış diye duşunerek dolaşırken aniden karşısına kocaman, vahşi bir ayı cıkar, ateist adam korkar ve kacmaya başlar
Ateist onde ayı arkada koşarken ayı sonunda adamı yakalar altına alır Ayı tam pencesini kaldırıp adama vurmak uzere iken ateist adam can havli ile Allahım yardım eyle diye bağırır
Bir anda herşey donar; nehir akmaz, ruzgar esmez, yapraklar kımıldamaz olur Ayı da pencesi havada oylece donakalır
Hemen yanıbaşlarında bir ışık belirir, ışığın icinden bir ses şoyle der:
Hani sen tanrı tanımazdın, şimdi ne oldu?
Ateist utanarak başını one eğer Işıktaki ses devam eder
“Hadi dile ne dilersen, kabul edilecektir
Ateist adam:
“Ben şimdi iman ettim desem buna yuzum yok, bunu istemeye hakkım da yok, ama bu ayı iman ederse belki benim kurtulma şansım olur, ben ayının iman etmesini istiyorum der
Işıktaki ses “dileğin kabul olacaktır diye cevap verir ve kaybolur
O anda yeniden ruzgar esmeye, nehir akmaya, yapraklar kımıldamaya başlar
Ayının ateiste inmek uzere kalkan pencesi yere iner ve sonra ayı iki pencesini goğe doğru kaldırarak şoyle dua eder:
“Ey Allahım senin rızan icin oruc tuttum , sana inandım , senin rızkınla orucumu acıyorum