Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Atılım Üniversitesi

Atılım Üniversitesi
0
171

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Atılım Üniversitesi (1996) Ankara'da Atılım Vakfı tarafından kurulan bir vakıf üniversitesidir

Atılım Üniversitesi (1996) Ankara'da Atılım Vakfı göre kurulan bir vakıf üniversitesidir Atılım Üniversitesi'nin amacı; bilgi çağının gerektirdiği evrensel bilgiye ulaşımve veri tatbikyeteneklerine sahip, mesleki konularda akıllı ve tecrübeli, tahlilci, devingen, ülke sorunlarına sağduyu, ekip çalışmasını seven, mesleklerinde ve iş dünyasında başarılı, rekabetten korkmayan, uluslararası çevrelerle yakından ilişkili, sanatsal, kültürel ve tarihsel değerlerimize sahip çıkan, çevre korumasına duyarlı ahali yetiştirmektir Tanıdık Olmayan dille öğretim olanağı, fiziki ve sistematik altyapı, uluslararası standartlara (ABET 2000 gibi) yerinde eğitim programları, minik sınıflarda ders dinleme ve derslere faal katılma imkanı, en son teknolojik olanaklarla kurulan modern laboratuvarları, öğretim elemanları ile birebir irtibat kurma olanağı ve çeşitli sosyal etkinliklerle desteklenen gerçek bir eğitim ve ağız dalaşı ortamı sunmaktadır Atılım Üniversitesi ile Kardeş Üniversiteolan University of the Incarnate Wordde kurulduğu büyük kasaba San Antonio Teksas'ta Başkalaşım Programı'na kadar istenildiğinde öğretim görebilme fırsatı bulunmaktadır Üniversitede 3 adet bilgisayar, 2 adet Fizik, Kimya Laboratuvarlari ile 1 adet de Dil Laboratuvari bulunuyor web sitesi

Tarihçe

Atılım Üniversitesi (1996) Ankara'da Atılım Vakfı göre kurulan bir vakıf üniversitesidir

Yurt ve Barınma

Şehir Halkı merkezine 20 Km uzaklıkta yer alan Atılım Üniversitesinde, kampüs içinde yurt bulunmamaktadır Ankara dışından üniversitemizi kazanan öğrencilerin kalacak yer sorunları;Halkla İlişkiler göre öğrencilere sunulan çeşitli yurt seçenekleri ile giderilmektedir Öğrencilerin kuytu,ferah ve güvenilebilir bir ortamda barınma ihtiyaçlarını giderebilmeleri için kent merkezlerindeki yurtlarla irtibat kurularak ;öğrencilerin bu yurtlarda kalmaları sağlanmaktadır Yurtların donanımı öğrencilerin kuytu etmelerine karşın olarak tasarlanmıştır Öğrencilerin beslenme, konaklama, temizleme ve gündelik ihtiyaçları yurtlardaki personel kadar düzenli ve jurnal olarak karşılanmaktadır

Kütüphane

Atılım Üniversitesi'nin çağdaş kütüphanesinde, 33415 kitap ve 1399 süreli yayın aboneliği ile geniş bir data birikimi hedeflenmiştir

Teknoloji

Atılım Üniversitesi'nde 387 adet bilgisayar öğrencilerin hizmetine sunulmuştur Bütün bilgisayarlar internete bağlıdır Üniversitede, bilgisayar başına düşen öğrenci sayısı 3'tür Bütün öğrencilere email adresi ve web sayfası yapma imkanı sağlanmaktadır Kütüphanede ise kurulan bilgisayar ağı ile istenilen bilgi ve dokümana hemen ulaşılabilmekte, University of the Incarnate Wordile yapılan işbirliği protokolüyle milletlerarası data alışverişi sağlanmaktadır Hem yurt içindeki öteki üniversite kütüphaneleri arasında her türlü data ve belge alışverişi yapılabilmektedir

Gıda

Atılım Üniversitesi öğrencilerine gıda konusunda da sınırsız imkanlar sunulmaktadırBeslenmenin insan hayatındaki önemi tartışılmaz olduğu; bilinci ile Üniversitemiz öğrencilerine eğitimlerini aldıkları vakit içerisinde en iyi alternatifleri sunmaktadır Kampüsümüzde 3 kafeterya bir de restorant bulunmaktadır Öğrencilerimizin kentin bunaltıcı havasından uzakta,doğa ile iç içe olduğu Atılım Üniversitesi kampüsünde;konut yemeklerini,mantı ve gözleme çeşitlerini yiyebileceği bir gözleme evide haftanın 5 günü saat: 80017:00 arasında hizmet vermektedir

Hazırlık Okulu bünyesinde yer alan Friendly Restorantın toplam kapasitesi 500 kişidir Hafta içi her gün 08001700 saatleri aralarında öğrencilerimizin ağız tadı zevkine tarafından, döner, ızgara çeşitleri, pide çeşitleri ve alakart yemek yemek çeşitleri ile hizmet vermektedir

İşletme Fakültesi bünyesinde Rainbow Cafeadı aşağı hizmet veren kafeteryamızın toplam kapasitesi 400 kişidir Hafta içi her gün 0800 17:00 saatleri aralarında öğrencilere ayrıca yemek yiyebilecekleri, hemde boş vakitlerini değerlendirebilecekleri ferah bir alanda hizmet vermektedir İki kattan oluşan bu kafeteryamızda, alt katta fast food çeşitleri, üst katta alakart yemek yemek çeşitleri öğrencilerimizin seçimine sunulmaktadır

Mühendislik Fakültesi bünyesinde hizmet veren 200 karakter kafeteryamız Hafta içi hergün 08:00 17:00 saatleri aralarında hizmet vermektedir Bu kafeteryamızda fast food çeşitleri, pizza çeşitleri, ve alakart yemek yemek çeşitleri öğrencilerimizin beğenisine sunulmaktadır

Keza I blokta yer alan restoranımız, öğretim üyelerimiz ve üniversite personelimize, 11001400 arası, varlıklı menüsüyle hizmet vermektedir
Atılım Üniversitesi kampüsünde bulunan Atılım Garden, havuz ve restoran kısmıyla yaz aylarında, 09002000 saatleri aralarında herkesin kullanımına açıktır
Restaurantımızda ve kafeteryalarımızda, yiyecekler yiyecek mühendisimizin kontrolü altında üretilmektedir

Sağlık

Üniversitemiz öğrencilerine sağlık hizmetleri; Sağlık Durumu Merkezimizde , ayakta tedavi yöntemi ile hizmet verilmektedir

Üniversitemiz ,personel ve öğrencilerine haftanın beş günü uzman ve deneyimli kadrosu ile bir doktor ve hemşireden oluşan sağlık durumu ekibi hizmet vermektedir
Hastalar zorunlu görüldüğü taktirde, ileri muayene ve tedavileri için, üniversitemiz yakınlarındaki hastanelere yönlendirilmektedir

Öğrencilerin mağdur durumda kalmamaları için, alt bulundukları sosyal güvenlik kurumlarından sıhhat karnesini almaları ve yanlarında bulundurmaları gerekmektedir

Kampus Hayatı

Spor Müdürlüğü, öğrencilere tecrübeli antrenörler nezaretinde basketbol, tenis, satranç, futbol, masa tenisi, step, bisiklet dallarında hizmetler sunmaktadır Hem, öğrenciler üniversite kampüsünde ve üniversitelerarası düzenlenen spor turnuvalarına katılma olanağı bulmaktadır

Ulaşım

Üniversite Yerleşkemiz, büyük kasaba merkezine 20 km, çevreyoluna 6 km uzaklıkta, Ankara'nın yeni yaşam alanlarından İncek Köyü yakınlarında kuruludur
Ulaşım, özel servis araçları, ring yapan Büyükşehir Belediye otobüsleri (101 Nolu Hat) ve güzergahta yer alan KamuGölbaşıİncek minibüsleri ile sağlammaktadırÖzel servis araçlarının ve belediye otobüslerin hareket saatleri ve güzergahları altında belirtilmiştir

Burslar

Atılım Üniversitesi'nde başarıyı desteklemek, mükâfatlandırmak nedeniyle ONUR BURSU, BAŞARI BURSU, TEŞVIK BURSU, SPOR BURSU adları aşağıda değişik burs olanakları sağlanmaktadır Iftihar Bursu Yüksek Onur Bursu, Iftihar bursu (a) Övünç Bursu (b) elde etmek üzere 3 guruba ayrılan bu burs ÖSS sonucunda Türkiye genelindeki sıralamaya (Yüksek onur bursu için ilk 300 birey aralarında almak) veya öğrencinin Atılım Üniversitesi'ndeki Akademik genel not ortalamasına kadar (burs çeşidine kadar 350 400 400) verilmektedir Bu bursu şampiyon öğrenciler başarılarını devam ettirdikleri sürece öğretim ücretinden muaf tutulmaktadır Söz konusu öğrenciler ayrıca kazandıkları burs çeşidine alt olarak üniversite göre yapılan kitap yardımı ile öğretim dönemini kapsayan cep harçlığından yararlanırlar Galibiyet Bursu Yüksek Galibiyet Bursu ve Başarı Bursu almak üzere iki guruba ayrılan bu burs; ÖSS sonucunda Türkiye genelindeki sıralamaya (Yüksek Galibiyet Bursu için ilk 3001500 arasında olmak) ya da öğrencinin Atılım Üniversitesi'ndeki akademik genel not ortalamasına tarafından (burs çeşidine gör 300 349 400) verilmektedir Başarılarını devam ettirdikleri sürece, Yüksek Galibiyet Bursu kazanan öğrenciler öğretim ücretinin yarısından, Başarı Bursunu kazanan öğrenciler ise üçte birinden muaf tutulurlar Özendirme Bursu Bu burs, somut durumu iyi olmadığı için öğretim ücretini ödemekte zorluk çeken öğrencilerin, yüksek öğrenimlerine devam etmelerini sağlamak ve başarılarını arttırmak amacıyla verilmektedir Özendirme bursunu kazanan öğrenciler, öğretim ücretinin takdir edilen bir kısmından muaf tutulurlar Spor Bursu Branşında ulusal sporcu olan ve halen etkin olarak spora aralıksız, birinci veya ikinci lig takımlarında aktif olarak oynayan öğrenciler (branşlarındaki Üniversite takımlarında oynamaları halinde) ya da Üniversite takımına seçildikten daha sonra yüksek performans göstermiş öğrenciler, öğretim ücretinin tamamından, 12'sinden ya da 13'ünden muaf tutulurlar ÖSYM'ne bildirilen öğrenci kontenjanlarına göre saptama edilen burslar Bu burslardan ÖSS sonuçlarına tarafından, ÖSYM kılavuzunda duyuru edilen burslu kontenjanlardan birini şampiyon öğrenciler yararlanmakta olup, bu öğrenciler birincil sene öğretim ücretinden muaf tutulurlar Laf konusu öğrenciler Atılım Üniversitesi Burs Yönetmeliğinde belirlenen galibiyet ölçütlerini sağladıkları sürece bursları devam edebilmektedir Burslara ait kontenjanlar, her akademik yılın başında Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir ve öğrencilere duyurulur Bütün bursların devamı öğrencilerin Burs Yönetmeliği uyarınca belirlenen başarı kriterlerine uymaları halinde devam eder, başarısız öğrencilerin bursları kesilir

Kulüpler

Atatürkç ü Atılım Topluluğu
Atılım Dağcılık Topluluğu
Atılım İzcilik Topluluğu
Atılım Sualtı Topluluğu
Atılım Spor Etkinlikleri Topluluğu
Atılım üniversitesi ç ağdaş Genç lik Topluluğu
Atılım üniversitesi Galatasaraylılar Topluluğu
Atılım üniversitesi Beşiktaşlılar Topluluğu
Atılım Mütercim ve Çevirmenlik Topluluğu
Atılım Yapı Topluluğu
Atılımlı Yazarlar Kulübü